Šport
9 ogledov

ZDA na SP z zmago za 28

Russell Westbrook
1/8
Žurnal24 main
Košarkarska reprezentanca ZDA je svojo zadnjo pripravljalno tekmo na turško SP proti Grčiji dobila s 87:59. Z 18 točkami je bil najbolj razpoložen član Los Angeles Clippersov Eric Gordon.
Ne spreglejte – Žurnalov miniportal TURČIJA 2010! Vse o Slovencih, predstavitve reprezentanc in prizorišč, spored in rezultati, intervjuji, zgodovina SP ... Tukaj!

V nedeljo so le za točko premagali aktualne svetovne in olimpijske prvake Špance, to sredo zvečer pa so bili prepričljivo boljši od še enih favoritov za letošnji naslov Grkov. Izbrana vrsta ZDA selektorja Mika Krzyzevskega je zmagala s 87:59. "Rezultat ni pomemben, saj je šlo le za prijateljsko tekmo," je ostal trdno na realnih tleh selektor Krzyzewski. "Vesel sem, da smo imeli priložnost odigrati tekmo z dobro ekipo in v dobrem vzdušju." Pri Američanih, ki so vodili od prve do zadnje minute, je bil z 18 točkami najboljši branilec Los Angeles Clippersov, Eric Gordon. S 24 točkami je bil prvi strelec tekme Kostas Tsartsaris, član grške ekipe, ki še čaka odločitev Fibe o morebitni kazni po pretepu na turnirju Akropolis s srbskimi košarkarji.

Kevin Durant je zabijal, Dimitris Diamantidis je blokiral ... V galeriji poglejte vrhunce tekme.

Grki so bili proti izjemno hitri igri Američanov nemočni. Žogo so izgubili kar 24-krat. Američani so prevladovali tudi pod košem – imeli so 53 skokov, Grki 25. Na papirju naj bi bili Grki pod košem močnejši, a sta zaradi poškodb obsedela Yannis Bouroussis in Sofoklis Schortsanitis (ta mora na slikanje). Tako se je naigral tudi mladi center Kevin Love (osem točk in 13 skokov). Odločilna je bila tretja četrtina, ko so Američani naredili delni izid 28:12. Še vzdušje v dvorani v Atenah je bilo nekoliko komorno – nič od glasnega in strastnega grškega navijanja. Obupani so bili tudi grški novinarji, tako je eden ob spremljanju tekme v živo za enega od grških spletnih portalov več kot o tekmi pisal o Khloe Kardashian, ženi Lamarja Odoma, ki je bila na tribuni.

Zadnja prijateljska tekma pred SP:

Grčija : ZDA 59:87
Tsartsaris 24, Fotsis 8; Gordon 18, Durant 15, Rose 13

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.