Šport
58 ogledov

ZDA razbile Kitajce, žvižgi Durantu

Kevin Durant ZDA EPA
Na pripravljalni tekmi v Los Angelesu so Američani za 49 točk premagali najboljšo azijsko ekipo.

V Staples Centru so Američani dominirali skozi celotno srečanje in na koncu pričakovano visoko slavili (106:57). Najbolj učinkovit pri prvih favoritih za zlato kolajno v Riu je bil Kevin Durant z 19 točkami.

Slednji je pred nekaj tedni razburil ameriško javnost, saj je kot prost igralec zapustil Oklahomo City Thunder in pristopil v Golden State Warriors, kjer bo združil moči s Stephenom Curryjem, Draymondom Greenom, Klayem Thompsonom ... Durant je tako postal najbolj nepriljubljen igralec v ligi NBA, saj mnogi menijo, da se ne bi smel pridružiti ekipi, ki je tik pod vrhom lige, češ da je s tem pokvaril tekmovanje in oslabil svoj bivši klub.

Kot nekoč LeBron

Podobnih očitkov je bil pred leti deležen LeBron James, ko je iz Clevelanda prestopil v Miami, takrat so Jamesu žvižgali v praktično vseh dvoranah po državi. Očitno je Durant na podobni poti, če gre soditi po odzivu občinstva v Los Angelesu. S tribun so se namreč občasno slišali žvižgi dela gledalcev, ko je bil pri žogi Durant.

"Res? Ničesar nisem slišal," je po srečanju vse skupaj spregledal Durant. Slednji je že večkrat dejal, da mu je za kritike vseeno in da čuti, da se je odločil prav. 

Ameriška reprezentanca, v kateri sta poleg Jamesa udeležbo odpovedala tudi Curry in Kawhi Leonard, kljub nepopolni zasedbi odkrito cilja na zlato kolajno in veliko presenečenje bi bilo, če bi Durant, Thompson, Green, DeMarcus Cousins, Kyrie Irving in druščina ostali brez najvišje stopničke.

V Riu bodo Američani, branilci naslova iz Londona, v skupini igrali proti Srbom, Venezuelcem, Francozom, Avstralcem in Kitajcem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.