Šport
13 ogledov

Zdaj še po svetovni rekord

Alenka Bikar teka Sonje Roman ni spremljala v živo.
1/15
Žurnal24 main
Nad zlato kolajno Primoža Kozmusa na SP v Berlinu so navdušeni tudi nekdanji atleti. Alenka Bikar pravi: "Če Primož verjame, da lahko vrže svetovni rekord, verjamem tudi jaz."
 

Ne spreglejte:

Intervju: Primož Kozmus

S presežniki so nekdanji vrhunski atletinji, poleg Alenke Bikar še Brigita Bukovec , in predsednik Atletske zveze Slovenije Peter Kukovica pospremili novo zlato odličje Kozmusa. "Mislim, da smo vsi na glas upali, da bo Primož osvojil kolajno. Ampak zlata je vredna še več," se je odzvala od lani upokojena sprinterka Alenka Bikar, ki pravi, da olimpijski in novopečeni svetovni prvak ni le odličen športnik, ampak tudi oseba: "To je že velikokrat dokazal s svojimi dejanji, saj veliko pomaga mladim atletom in se bori za pravice vseh športnikov." Bikarjeva je tudi prepričana, da 29-letni Brežičan še ni rekel zadnje besede: "Kolikor ga poznam, se bo za vsako naslednjo sezono maksimalno pripravil in verjamem, da bo še nekaj časa v vrhu. In ker je sam napovedal, da je njegov dolgoročni cilj svetovni rekord, lahko rečem le, da če on verjame v to, verjamem tudi jaz."

Brigito Bukovec navdušuje predvsem Primoževa samozavest. © Saša Despot

 
"Krasno, kaj naj rečem? Po olimpijski še zlato na svetovnem prvenstvu. To je fantastično!" je komentirala Brigita Bukovec in dodala: "Takšni uspehi največ pripomorejo k popularnosti atletike, čeprav mene najbolj navdušuje to, kako je Primož samozavesten, kako se zna postaviti za določene stvari. Ve, kaj hoče, in to tudi pove. Samo takšen človek je lahko tako uspešen."

Kukovica pa je prepričan, da je ta uspeh Kozmusa le nadaljevanje atletske pravljice zadnjih let: "Od leta 2006 se naši atleti z vseh večjih tekem vračajo s kolajnami. Prepričan sem, da je atletika v zadnjih letih najtrofejnejši slovenski šport, a verjamem tudi v to, da slovenski atleti še niso rekli zadnje besede." O Primoževem uspehu pa je dodal: "To je res izjemno! Tekma je bila zelo živčna, vendar je Primož tako kot že velikokrat zdržal in na koncu tekmece dotolkel. S svojim zadnjim metom jih je vse premagal za več kot meter in pol. Bil je edini, ki je presegel 80 metrov, in tako je še enkrat dokazal, da je res tekmovalec, ki je psihično izjemno močan. Njegova zmaga pa je prelomna tudi za slovensko atletiko, ker je naslov svetovnega prvaka edini, ki ga še nismo imeli."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.