Šport
4191 ogledov

"Zdaj sva sovražnika!"

danil medvedjev Profimedia
Rivalstvo med mladima tenisačema se je v Londonu še zaostrilo.

Rus Danil Medvedjev in Grk Stefanos Cicipas sta vzhajajoči zvezdi svetovnega tenisa, njuno rivalstvo pa iz dneva v dan postaja bolj napeto.

nadal Video Šport Ni konec, dokler ni konec! Nadalu uspelo nekaj neverjetnega

Tenisača sta na zaključnem turnirju v Londonu pomerila že šestič, prvič pa se je zmage veselil Cicipas, ki je tekmeca ugnal z izidom 7:6(4), 6:4 ter zaostanek v medsebojnih dvobojih znižal na 1:5.

Tenisača sta se prvič sprla marca 2018, ko sta se pomerila v uvodnem krogu mastersa v Miamiju, kjer je Cicipas po porazu nasprotnika ozmerjal s "pos**nim Rusom." 

Medvedjev se je odzval precej burno in želel zadevi takoj priti do dna, vendar mu je to preprečil sodnik, medtem ko je Grk nemo odkorakal z igrišča.

Kepa se je začela valiti.

23-letni Medeved, trenutno četrti igralec sveta, je nato dobil naslednje tri obračune, Cicipas pa je bil z vsakim porazom bolj na koncu z živci. Dokončno mu je prekipelo na letošnjem mastersu v Šanghaju, kjer ga je Medvedjev premagal še petič zapored.

"Nočem biti nesramen, a njegova igra je tako dolgočasna. Dolgočasna za umret. Tako dolgočasna, da kar ne morem verjeti," je dejal v navalu besa. "Jezen sem nase, ker se spravim v položaj, da igrava pod njegovimi pogoji. Danil ima dober servis, drugače pa samo v neskončnost pošilja žogico v igrišče," je dodal.

Rus mu je napad na njegov stil igre močno zameril. "V Šanghaju sem si obljubil, da mu verjetno ne bom nikoli odpustil. Če misli, da lahko govori takšne reči, potem mu ne bom ostal dolžan. Če si je izbral 'trash-talk', potem bo dobil 'trash-talk'. Tudi Alexander Zverev je mnenja, da je moja igra dolgočasna, vendar je pred novinarji dejal, da sem igral dober tenis," je v Londonu povedal Medvedjev.

danil medvedjev | Avtor: Epa Epa

"Morda sem ga s čim užalil. Ne vem. Ne razumem. Toda zdaj ga bom žalil še bolj. Nisem ga imel za sovražnika. Seveda še zdaleč nisva prijatelja, a bila sva vsaj kolega. Zdaj sva sovražnika," je dodal.

Cicipas, šesti na ATP lestvici, je po zmagi v Londonu zanikal, da sovraži svojega rivala, s katerim bosta v prihodnosti zagotovo krojila vrh svetovnega tenisa.

 "Ko sem izrekel tiste reči, sem bil zelo jezen. Preteklost sem že odmislil. Ne razumeva se najbolje. Ne moreš se razumeti z vsemi. Ne sovražim ga, vendar z njim ne bi šel na večerjo, kot je povedal že sam," je povedal Grk. "Učil sem se iz napak. Po Šanghaju sem trenerju dejal, da bo naslednjič drugače. In res je bilo. Dolgo sem si želel te zmage in vesel sem, da je končno prišla," je dodal.

cicipas | Avtor: Epa Epa


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.