Šport
31 ogledov

Zdesetkani Celjani izgubili

Ob odsotnosti Zormana je obilo priložnosti dobil Nejc Poklar. (Foto: Gregor Kati Žurnal24 main
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so brez petih nosilcev igre izgubili tekmo 5. kola Lige prvakov proti Chamberyju s 24:30 (11:13). Momir Rnić in Nejc Poklar sta dosegla po pet golov.
Prvi polčas smo igrali precej bolje, kot v drugem. Vzrok je iskati v svežini, ko smo še lahko nadzorovali situacijo, nato pa smo preveč padli. Naredili smo preveč napak, domačini pa so te kaznovali. Premajhno število igralcev se nam je žal poznalo. Chambery je igral hitro in atraktivno in lažje prihajajo do priložnosti za zadetek. Mi nismo izkoristili nekaterih naših priložnosti, zgrešili smo tudi nekaj strelov s sedmih metrov in na koncu moramo domačinom čestitati za zasluženo zmago.
Miro Požun

Chambery, ki je med drugim vzel mero tudi Barceloni, je bil za močno oslabljene Celjane prehud zalogaj. Pivovarji so v Franciji nastopili brez kar petih nosilcev igre - Uroša Zormana, Edvarda Kokšarova, Luke Žvižeja, Dragana Gajića in Aleša Pajoviča. Šokatnih je bilo že prvih sedem minut, ko so domači povedli kar s 5:0. Bojevitosti pivovarjem ne gre oporekati, ekipa se je nekajkrat Chamberyju približala le na gol, vendar je ta vedno znova ušel na varno razliko. Na takšni tekmi so tudi tri neuspešne od petih streljanih sedemmetrovk znatno preveč.

Predvsem v obrambi bi Celje preprosto moralo odigrati bolje, simultanko je odigral Edin Bašić, ki je zadel kar desetkrat. Poleg tega so imeli domači tudi bolj razpoloženega vratarja, Miro Požun pa bi si gotovo želel tudi bolj uravnoteženega sojenja. Na koncu je razlika šestih golov tudi najvišja na srečanju. Zdaj so Celjani v kaši. Chambery, ki v soboto ob 19:15 prihaja v Celje, bodo morali premagati za več kot šest golov, če bodo želeli v nadaljevanju ob enakem točkovnem izkupičku imeti prednost pred konkurentom. No, v Zlatorogu so padale že veliko močnejše zasedbe ... Vsekakor pa mora ozdraviti kdo od poškodovanih.

Momir Rnić, najboljši strelec pivovarjev, je po srečanju dejal: "Borili smo se, a žal smo v tej borbi delali preveč napak. Žoga v določenih trenutkih, kot da noče v gol. Na roko nam ni šlo niti sojenje, saj so domačini igrali izjemno agresivno, to pa je nam povzročalo velike težave, saj smo bili preveč zdesetkani. Poznala se je odsotnost vsaj Zormana in Gajića, ki sta bila tukaj, če tistih, ki so doma sploh ne omenim. Če bosta v soboto igrala in če se morda priključi še Edi, potem verjamem, da lahko nadoknadimo zaostanek teh šestih zadetkov in še vedno upamo na uvrstitev v drugi del."

Gašper Marguč, desnokrilni igralec pa ej povedal: "Sem smo prišli, da bi odnesli obe točki, vendar na koncu je šest zadetkov prevelika razlika. Preveč napak smo delali z igralcem več, ko zadetke prejmemo, namesto da bi se približali. To je na koncu odločilo, saj smo s premajhnim številom igralcev težko držali tempo. Čestitke Chamberyju, a v soboto bomo naredili vse, da nadoknadimo zaostanek."

Gorenje proti Kamenici
Poleg Celjanov bodo na mednarodno sceno stopili še igralci Gorenja in Slovana. Velenjska zasedba bo v prvi tekmi tretjega kroga pokala EHF na domačem igrišču gostila hrvaško ekipo Nexe Našice, ki jo vodi nekdanji slovenski selektor Kasim Kamenica, Slovan pa bo v okviru pokala challenge doma gostil avstrijski Linz. Maribor Branik je na sobotni prvi tekmi 3. kola pokala pokalnih zmagovalcev ugnal češko Karvino z 28:22, Cimos pa bo oba dvoboja z bolgarskim Spartakom iz Varne igral konec prihodnjega tedna v koprski dvorani Bonifika.

Liga prvakov, 5. kolo, skupina A:

Chambery Savoie : Celje Pivovarna Laško 30:24 (13:11)
Bašić 10, Paty in Roine po 4; Rnić in Poklar po 5, Marguč, Metličić in Vugrinec po 4

Kiel : Rhein Neckar Löwen 30:27 (17:9)

Kielce : Barcelona 26:33 (11:18)

Lestvica: 1. Kiel 9, 2. Rhein-Neckar Löwen 7, 3. Chambery 6, 4. Barcelona 5, 5. Celje Pivovarna Laško 2, 6. Kielce 1

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.