Šport
23 ogledov

Zdravniki tavajo v temi

dani pedrosa EPA
Španec Dani Pedrosa bi lahko zaradi ponavljajočih se bolečin v desni roki prekinil svojo kariero v najelitnejšem razredu motoGP.

Dani Pedrosa je kvalifikacije za VN Katarja začel z drugega mesta, na dirki pa je po zaslugi bolečin v desni roki končal na šestem. Špancu je ponagajala desna podlaht, zaradi katere je prestal že dve operaciji, ki pa nista odpravili bolečin.

Pedrosa se boji, da bi nadaljnji kirurški posegi stanje še poslabšali, zato naj bi razmišljal celo o prekinitvi kariere. ''Traja že eno leto. Težave so se začele lani, tako da sem imel težave na čisto vsaki dirki. Od takrat nisem mogel dirkati in posledično so trpeli moji rezultati. Poskusil sem vse, da bi odpravil težavo. Nisem dobil pravih odgovorov. Prestal sem operacijo, ki ni bila uspešna. Javno nisem govoril o tem, ker mi ni lahko. Pri Hondi so vedeli,'' je povedal Pedrosa, ki se je v iskanju odgovora zatekel k različnim specialistom.

''Čez zimo sem potoval naokoli, da bi pridobil različna mnenja zdravnikov. Na srečo mi je večina svetovala, naj se ne odločim za operacijo. Poskusil sem z manj agresivno metodo, kar nas pripelje do današnjega dne. Po dirki vidim, da tako ne morem nastopati po svojih močeh. Poskusil se bom znebiti te nadloge,'' je dodal Španec.

''Trenutno je vse skupaj zelo negotovo. Odpravil se bom na pot in poiskal še več odgovor. Rad bi se zahvalil sponzorjem in navijačem, ki so mi stali ob strani v težkih časih,'' je sklenil 29-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.