Šport
13 ogledov

Združitev Bwina in PartyGaminga

Združive Bwina in partyGaminga je pred vrati. (Foto: Pokernews.si) Žurnal24 main
Združitev podjetij PartyGaming in Bwin se bo zgodila 28. januarja. Vsaj tako pravijo pri PartyGamingu. Novo združeno podjetje se bo imenovalo bwin.party Digital Entertainment Plc.

Dogovor med podjetjema je zapisan na 478 straneh, kjer je podrobno razdeljena celotna organizacija od zdaj največjega igralniškega podjetja na svetu.

V dogovoru piše, da bosta obe podjetji obdržali znamke, ki jima prinašata največ dobička (recimo PartyPoker), vse skupaj pa bo delovalo pod imenom bwin.party Digital Entertainment Plc na Gibraltarju. Bwin je večinski lastnik skupnega podjetja, saj ima v lasti 51,6 odstotka delnic, kar pomeni, da za PartyGaming ostane 48,4 odstotka lastnine. Delovanje podjetja bo prineslo skupno vrednost celotnega podjetja – 696,2 milijona evrov.

V dokumentu je prav tako zapisano, da se bo podjetje usmerilo tudi na regulacijo trga, investicije v nove produkte na področju družabnih iger, iskanje novih partnerstev na področju športnih organizacij in pripravo na spremembe v regulaciji igre v ZDA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.