Šport
481 ogledov

Združitev Bwina in PartyGaminga?

Žurnal24 main
Bo poletje prineslo s seboj združitev Bwina in PartyGaminga? O tem se je govorilo že decembra, ko so vrednosti delnic obeh podjetij močno poskočile.

Posel, o katerem se je močno šušljajo praktično celo zimo, bi utegnil končno dobiti svoj pravi zaključek to poletje, saj je eden od direktorjev, ki je bil neposredno vpleten v sklepanje dogovora, za revijo Format Magazine izdal, da se "pogajanja že v zaključni fazi in naj bi do dogovora prišlo letos poleti". Pri tej reviji svojega vira niso želeli izdati, vseeno pa naj bi njegove besede imele določeno težo, saj je javna skrivnost, da so se predstavniki PartyGaminga in Bwina sestali že lani decembra, ko naj bi bile izrečene prve besede o združitvi, a vse od takrat, nobena stran o tej zadevi ni želela spregovoriti.

Če bo do združitve res prišlo, bi utegnila panoga spletnega igralništva dobiti novega pomembnega akterja, saj bi novoustanovljeno podjetje, ki bi bilo plod združitve teh dveh igralniških velikanov, zaposlovalo več tisoč ljudi, analitiki pa njegov vrednost ocenjujejo na skorajda štiri milijarde dolarjev.

Z združitvijo pa ne bi profitirali le lastniki podjetja, temveč tudi sami igralci, saj sta obe podjetji že sedaj poznani po preizkušeni in varni programski opremi ter dobrem odnosu do svojih uporabnikov, vendar sta obe dobri le na določenem področju. PartyGaming blesti predvsem na področju spletnega pokra in igralništva, medtem ko je Bwin eden najbolj dominantnih stavničarjev v celinski Evropi. Že samo po sebi, je vsako od teh dveh podjetij močen tekmec za sam vrh svoje panoge, če pa se organizaciji združita, bomo morda celo priča nastanku nove pomembne sile na področju spletnega igralništva.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Ko so pred časom, predstavniku PartyGaminga zastavili vprašanje, ki se je dotikalo prav združitve podjetij PartyGaming in Bwin, je ta neposredno ni zanikal, je pa povedal, da PartyGaming vedno išče nove partnerje, s katerimi bi v prihodnosti lahko uspešno sodelovali. Dodal je še, da imena nobenega od potencialnih partnerjev še ne more izdati, saj pogajanja še niso dosegla te faze, ki bi jim omogočala, razkritje teh informacij.

Zadnje informacije glede morebitne združitve Bwina in PartyGaminga, niso imele večjega vpliva na samo vrednost delnic, ki so tako še naprej obdržale svojo vrednost, so pa zanimivo, decembra, ko so se pojavile prve govorice o morebitni združitvi, vrednosti obeh delnic, močno poskočile. Na tej fronti se torej nekaj res kuha, vprašanje pa je, ali je celotna zadeva res prišla že tako daleč, da bo do poletja sklenjen tudi končni dogovor o združitvi dveh igralniških gigantov ali se lahko odgovorni pri podjetjih kot sta Tiltware in PokerStars, za enkrat še lahko oddahnejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.