Šport
13 ogledov

Združitev poker velikanov še marca

Združive Bwina in partyGaminga je pred vrati. (Foto: Pokernews.si) Žurnal24 main
Kot kaže bo združitev dveh igralniških velikanov – PartyGaminga in Bwina vendarle dobila svoj končni epilog. Po informacijah iz podjetij naj bi se namreč njuna združitev zaključila do 31. marca.

Po več mesecih napornih pogajanj in špekulacijah, je sedaj končno prišel dan, ko se bo združitev dveh igralniških gigantov vendarle spremenila v realnost. Združitvi Bwina in PartyGaminga so namreč sedaj prižgali zeleno luč tako evropski, kot tudi nemški in avstrijski regulatorji in kot vse kaže, sedaj vendarle ni več ovir za, kar utegne biti igralniški posel tega stoletja.

Kot so že sporočili iz Bwina, bodo tako kot jim to zapoveduje zakonodaja, 25. marca vse delnice tega avstrijskega stavničarja in igralničarja umaknjene z dunajske borze, trgovanje z njimi pa bo ustavljeno. Zakonodaja namreč veleva, da mora biti trgovanje z delnicami podjetja, ustavljeno vsaj 3 dni pred združitvijo.

Številni delničarji pa bodo že nekaj dni kasneje, natančneje 1. aprila prijetno presenečeni, ko bodo pogledali na stanje v svojem portfelju, saj bodo v njem namesto vsake Bwinove delnice, dobili nekaj več kot 12 posebnih delnic (CDI) v novem podjetju. Te pa bodo nato v roku 2 tednov pretvorjene v prave delnice skupnega podjetja.

Kolikšna bo vrednost nove delnice za enkrat še ni znano, prav tako pa tudi še ni znano, koliko bo znašala dividenda za poslovanje v prejšnjem letu, saj naj bi o vsem tem odločali na prvi seji uprave, ki se bo zgodila v enem od naslednjih tednov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.