Šport
25 ogledov

Že prva ovira previsoka za Kavčiča

Za Blaža Kavčiča se zdaj začenja sezona na pesku. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Po treh urah ter dobrih desetih minutah igre je Blaž Kavčič že v prvem kolu mastersa v Miamiju klonil proti Belgijcu Oliverju Rochusu. Edino slovensko orožje ostaja Katarina Srebotnik.

Najboljši slovenski teniški igralec Blaž Kavčič, ki se je na 4,5 milijona dolarjev vreden masters ATP v Miamiju uvrstil neposredno na glavni turnir, je nastope končal v prvem kolu. Žreb mu je namenil izkušenega kvalifikanta Belgijca Olivierja Rochusa, ki je po hudem boju in treh urah ter dobrih desetih minutah igre slavil zmago s 3:6, 6:4, 7:5.

Kavčič je dvoboj odlično začel, a se izkušeni 30-letni Belgijec, nekoč že 24. igralec sveta, zdaj pa 89., ni predal. "Danes sem odigral enega svojih najtežjih dvobojev kariere. Igrala sva več kot tri ure, zdelo pa se je še precej več. Zelo sem bil utrujen, za nameček pa se spet oglašajo bolečine v kolenu in gležnju," je takoj po dvoboju prek socialnega omrežja Twitter iz Miamija sporočil Kavčič in dodal: "Rochus je odigral nekaj neverjetnih točk in si zaslužil zmago. Zdaj me čaka dan počitka, nato pa se zame začenja sezona na pesku."

Tako bo edina preostala slovenska predstavnica v Miamiju Katarina Srebotnik, ki je skupaj s Čehinjo Kveto Peschke druga nosilka. V prvem kolu se bo slovensko-češka naveza pomerila z izraelsko-kitajsko dvojico Shahar Peer-Peng Shuai.

Miami, masters, 1. kolo:

Olivier Rochus (Bel) : Blaž Kavčič (Slo) 3:6, 6:4, 7:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.