Šport
15 ogledov

Že tretji poraz Pittsburgha

Crosbyjevi Pingvini so klonili pred Torontom. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Prvaki lige NHL Chicago Blackhawks so doživeli poraz proti Nashvillu. Poraženi, in to že tretjič, so bili tudi Pingvini iz Pittsburgha. Anaheim pa je prišel do prve zmage v sezoni.

Lastniki Stanleyjevega pokala, najprestižnejše hokejske lovorike na svetu, Chicago Blackhawks so v ligi NHL vpisali nov poraz. Aktualne prvake so premagali hokejisti Nashville Predators. Že tretji poraz na treh tekmah so doživeli trikratni prvaki lige NHL Pittsburgh Penguins.

Moštvo Anaheim Ducks je v severnoameriški ligi NHL prišlo do prve zmage v sezoni. Hokejisti Anaheima so bili s 4:3 boljši od Vancouvra, ki bo v petek gostoval v Los Angelesu pri moštvu Kings, za katerega igra edini Slovenec v ligi NHL Anže Kopitar.

Hokejisti New Jersey Devils so pri Buffalo Sabres slavili po podaljšku z 1:0, zmagoviti gol je dosegel Rus Ilja Kovaljčuk po 53 sekundah podaljška in po treh porazih priigral prvo zmago v sezoni za vrage. Rekorda se je veselil 38-letni vratarski veteran, Kanadčan Martin Brodeur, ki je zaklenil vrata in s 24 obrambami vpisal svoj 111. shutout v ligi NHL.

Ekipa Washington Capitals je z 2:1 odpravila New York Islanders. Rus Aleks Ovečkin je v zmagi Washingtona nad Otočani zadel na tretji zaporedni tekmi. Montreal Canadiens so doma po podaljšku klonili proti moštvu Tampa Bay Lightning s 3:4, Pittsburgh Penguins so doma v novi dvorani Consol Energy Center s 3:4 morali priznati premoč Toronto Maple Leafs, Chicago Blackhawks pa Nashville Predators z 2:3.

Liga NHL, izidi:

Buffalo Sabres : New Jersey Devils 0:1*
Washington Capitals : New York Islanders 2:1
Montreal Canadiens : Tampa Bay Lightning 3:4*
Pittsburgh Penguins : Toronto Maple Leafs 3:4
Chicago Blackhawks : Nashville Predators 2:3
Anaheim Ducks : Vancouver Canucks 4:3

*po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.