Šport
50 ogledov

Že v četrtek po vstopnice za Fince

Blaž Kavčič je izgubil proti Srbi Tipsareviću. (Foto: EPA) EPA
V dvorani Tivoli bo od 4. do 6. marca na sporedu prvo kolo 1. evro-afriške skupine Davisovega pokala. Slovenija bo z Blažem Kavčičem gostila Fince in Jarka Nieminena. Karte zunaj že v četrtek!

Slovenska moška teniška reprezentanca bo med 4. in 6. marcem v ljubljanski dvorani Tivoli gostila Fince in začela pot proti svetovni skupini Davisovega pokala. Vstopnice za ta obračun bodo v prodaji od četrtka dalje.

Kot so sporočili s Teniške zveze Slovenije, bo v dvorani Tivoli posebej za to priložnost postavljeno peščeno teniško igrišče, ki bo ljubiteljem tenisa omogočilo spremljati dvoboje na najvišji ravni svetovnega tenisa. V sklopu Davisovega pokala se bodo Blaž Kavčič (ta čas 83. mesto na lestvici ATP) in preostala slovenska druščina potegovali za zmago nad Finsko, ki jo bo vodil Jarko Nieminen, 43. igralec sveta.

Dvoboj bo v sklopu prvega kroga 1. evro-afriške skupine – nazadnje je slovenska reprezentanca v tej kategoriji igrala pred10 leti, ko jo je izločila prav Finska –, v katero so se Slovenci uvrstili preko lanskih zmag nad Norveško, Bolgarijo in Litvo. Letošnja zmaga nad Finsko bi delno že odprla vrata svetovne skupine, v kateri nastopa najboljših 16 reprezentanc na svetu. Z zmago nad Finci bi Slovenijo v 2. krogu čakala Italija, zmaga nad zahodnimi sosedi pa bi že vodila v končnico za svetovno skupino.

"V začetku marca se nam obeta vrhunski teniški dogodek, ko bomo v dvorani Tivoli gostili Finsko. Upam, da se 4. marca vidimo v polnem Tivoliju," se obračuna s Finsko veseli slovenski trener in kapetan Blaž Trupej, prvi slovenski "lopar" Kavčič pa pravi: "Prihaja eden izmed vrhuncev moje sezone. V Slovenijo prihaja Finska z njenim najboljšim igralcem Nieminenom, ki je že nekaj let v svetovnem vrhu. Zato si vsi želimo, da bo dvorana v Tivoliju polna in da bo bučno navijanje s tribun pripomoglo k naši zmagi."

Cene vstopnic bodo za posamezen dan znašale po pet evrov, za vse tri dni pa 10 evrov. Kupiti jih bo mogoče na vseh prodajnih mestih Eventima. Že v dneh pred dvoboji se bodo odvile tudi nekatere promocijske in zabavne aktivnosti. Posebej za ta namen je zaživela tudi spletna stran www.daviscup.si, dogajanje o obračunu pa je mogoče spremljati tudi na Facebooku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.