Šport
1 ogledov

Zednik dobro okreva

Richard Zednik AI Žurnal24 main
Slovaški hokejist Richard Zednik, ki mu je soigralec v moštvu NHL Florida Panthers Olli Jokinen med tekmo v Buffalu z drsalko nesrečno prerezal vratno arterijo, dobro okreva.
 

Preberite še:

Tragični dogodki na ledu

Iz bolnišnice v Buffalu so sporočili, da je Slovak Richard Zednik po enourni operaciji sicer še na oddelku za intenzivno nego, a je njegovo stanje stabilno. Zednika so po nesreči na nedeljski tekmi takoj prepeljali v bolnišnico v Buffalu, kjer je prestal enourno operacijo, po kateri so ga premestili na oddelek za intenzivno nego.

 
 

Za zdaj je vse skupaj videti zelo v redu. Je pri zavesti in se tudi spominja, kaj se je zgodilo prejšnji dan.

Sonya Noor, zdravnica

 
"Za zdaj je vse skupaj videti zelo v redu. Je pri zavesti in se tudi spominja, kaj se je zgodilo prejšnji dan," je stanje slovaškega hokejista opisala zdravnica Sonya Noor in dodala, da niso opazili znamenj možganskih poškodb, do katerih lahko pride pri tako velikih izgubah krvi. Hokejist je imel tudi srečo, da arterija ni bila povsem prerezana ter da je rezilo drsalke zgrešilo druge žile v vratu. Zaradi poškodbe arterije, padca krvnega tlaka in otekline so Zedniku že v dvorani morali z intubacijo olajšati dihanje. Zednik bo v bolniški oskrbi ostal še najmanj en dan, okrevanje pa bo nato trajalo najmanj šest tednov.



Do nesreče je prišlo v zadnji tretjini tekme med Buffalom in Florido. Zednik je drsal ob ogradi za golom Floride, ob njem pa je domači hokejist Clarke MacArthur z naletom ustavil Zednikovega soigralca Ollija Jokinena . Finec je padel na led z glavo navzdol in z nogami v zraku, pri tem pa je z drsalko zadel Zednika v vrat. Slovaški hokejist je še sam pridrsal do klopi Floride, za njim se je vlekla dolga krvava sled, nato pa so ga trener in soigralci podprli in odnesli v ambulanto.

Prerezana vratna arterija je najhujša poškodba v 12-letni karieri Richarda Zednika. Pred šestimi leti, ko je še igral za Montreal, ga je tekmec iz Bostona Kyle McLaren s palico udaril v obraz, pri čemer mu je zlomil nos in prerezal veko, Zednik pa je dobil tudi pretres možganov, ko je padel na led.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.