Šport
21 ogledov

Želel bi si biti predtekmovalec

Simon Ammann je v finalni seriji pristal pri 236,5 metrih. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Simon Ammann je po dveh olimpijskih zlatih kolajnah in zmagi v svetovnem pokalu osvojil še naslov svetovnega prvaka v poletih. Na zurnal24.si objavljamo intervju s švicarskim superšampionom.

Iz serije v serijo ste popravljali svoj dosežek, v finalni pa ste pristali pri 236,5 metra. Kako dolg bi bil vaš naslednji polet?
Jutri ne bom letel. Najverjetneje bo tako. Že med tekmo sva se z Gregorjem Schliereznzauerjem šalila, da bom morda na ekipni preizkušnji nastopil kot predtekmovalec. Tako bi se lahko spustil tudi z nekaj mest višjega naletnega mesta in bi verjetno zrušil svetovni rekord.
 
Za vami je neverjetno uspešna sezona. Kam bi uvrstili ta uspeh?
Nikoli ne primerjam različnih zmag in uspehov. Zadnji tedni so mi res hitro minili. Že po Holmenkollnu sem bil precej psihično utrujen, vendar mi je telo še vedno odlično služilo. To sem tudi potreboval. Planica je le Planica. Tudi zdaj, ko so jo preuredili. Za skakalce je zdaj nekoliko lažje. Še vedno nam omogoča dolge polete, ki pa so tudi varni, saj z doskokom nimamo večjih težav. Trudil sem se izboljšati tudi svetovni rekord, a mi žal ni uspelo. V zadnji seriji sem bil temu zelo blizu, morda sem potreboval nekaj več pomoči vetra. Zame se je ta izjemen konec tedna že končal, to svetovno prvenstvo pa je bila pika na i res fantastične sezone.
 
Kaj boste počeli zdaj?
Poleti sem prvič postal državni prvak. Prej sem bil vedno le drugi ali tretji. Že takrat sem vedel, da me čaka izjemna sezona (smeh). Hitro se bo treba pripravljati na novo, a si bom vseeno vzel nekaj zase. Seveda po dopinškem pregledu in proslavi tega uspeha.
 
Kakšni cilji vam še sploh ostanejo po takšni sezoni?
Vsekakor bom v naslednjo sezono lahko krenil bolj sproščeno. Seveda pa si želim dobro nastopiti tudi na novoletni turneji, kjer sem bil v tej sezoni drugi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.