Šport
14 ogledov

Želel več, a osnova je dobra

Rok Marguč EPA
Rok Marguč na prvi tekmi svetovnega pokala deskarjev v paralelnih disciplinah v Carezzi sicer ni ponovil tekem s konca minule zime, a vseeno spodbudno začel novo sezono.

Rok Marguč je zasedel šesto mesto, taka pa je bila njegova uvrstitev že v kvalifikacijah, ki so bile glede na dejstvo, da je bila modra proga hitrejša, odigrale zelo veliko vlogo. V finale se je od Slovencev uvrstil še drugi Celjan Tim Mastnak, tudi on v finalu ni uspel izboljšati kvalifikacijskega 16. mesta.

Preostali Slovenci so bili daleč od izločilnih bojev, Jure Hafner je bil 37., Črt Ikovic 50., pri dekletih je bila Gloria Kotnik 28., Iva Polanec pa je kvalifikacije končala na 30. mestu.

"Želel sem si več, a tudi šesto mesto je lep uspeh. Prejšnji teden, ko smo tu trenirali, sem imel veliko težav z opremo. Na tekmi evropskega pokala sem bil nato slab, a to je bila posledica padca, uvidel pa sem, da sem hiter. Vedel sem, da sem lahko v Carezzi med najboljšimi, ni se mi sicer uspelo uvrstiti na stopničke, a sem zadovoljen. Tudi moje vožnje so bile zelo dobre, tako da neko osnovo imam in optimistično čakam naslednjo tekmo, sobotno preizkušnjo v slalomu, ki mi trenutno leži še bolje kot veleslalom," je dejal Celjan.

Nekdanji svetovni prvak, ki v Carezzi še ni stal na stopničkah, dvakrat pa je bil četrti, je v osmini finala gladko premagal Avstrijca Alexandra Payerja, nato pa je moral priznati premoč lanskemu zmagovalcu Bolgaru Radoslavu Jankovu. Na rdeči progi se mu je sicer dobro upiral, bil nekaj časa v prednosti, toda v spodnjem delu proga ni dovoljevala, da bi tekmeca, ki je na koncu zasedel tretje mesto, premagal.

V moških izločilnih bojih do zadnje vožnje na rdeči progi ni zmagal prav nihče, nemočen je bil tudi Tim Mastnak, premoč je moral priznati Andreju Soboljevu. Svetovni prvak iz Rusije je bil najhitrejši v kvalifikacijah, zato je imel v vsakem dvoboju pravico izbirati progo. Na modri progi je bil zanesljiv vse do finala, v katerem pa je njegove napake kaznoval izkušeni Avstrijec Benjamin Karl, ki je zabeležil svojo 16. zmago v svetovnem pokalu.

"Progi sta bili zares neenakovredni, a smo se tega zavedali že v kvalifikacijah, ki smo jih vsi odvozili na polno. Vedeli smo, kakšno prednost bo prinašala modra proga. Ta je bila precej hitrejša, še posebno pri zadnjih nekaj vratcih, tam sem tudi izpustil zmago proti Bolgaru. Kot da bi cilj nekoliko visel," je svoje občutke o progi predstavil Marguč.

Pri ženskah je prav tako zmagala Avstrijka, in sicer Ina Meschik, ki je v finalu kljub temu, da je vozila po rdeči progi premagala Čehinjo Ester Ledecko, tretje mesto je zasedla Rusinje Alena Zavaržina, sicer najhitrejša v kvalifikacijah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.