Šport
21 ogledov

Zeleni Ivo pomahal v slovo

1/25
Žurnal24 main
Na sredini tekmi državnega prvenstva za tretje mesto med HK Olimpija in kranjskim Triglavom se je od ledenih ploskev za vedno poslovil legendarni Ivo Jan. Tekmo zaznamoval tudi vsesplošni pretep.
Po dolgem času pravi "fight"
Poleg slovesa Jana je tekmo zaznamoval tudi vsesplošni pretep, ki so ga prepričljivo dobili gostje iz Kranja. Po dolgem času smo na slovenskih tleh videli tudi pretep vratarjev. Potem ko je zeleni Marinček nešportno napadel igralca kranjskega Triglava, se je v pretep vpletel še Kranjčan Ulčar. Obema pa so se pridružili še ostali fantje z obeh klopi.

O tretjem mestu v Sloveniji je odločala tretja tekma mlade Olimpijine zasedbe in kranjskega Triglava. Na prvih dveh tekmah sta moštvi izgubili na svojem igrišču, Triglav je bil v Ljubljani boljši s 5:3, HK Olimpija pa na Gorenjskem s 6:2.

Domači trener Andrej Brodnik je lahko kljub povabilu v člansko reprezentanco za prijateljski tekmi z Madžarsko računal na tri močne adute – Luko Bašiča, ta se je izkazal tudi z zadetkom, Kena Ograjenška in Anžeta Florjančiča, ki so se slovenski ekipi v Budimpešti pridružili po koncu tekme v Tivoliju.

Zeleni Ivo pomahal v slovo
Zato pa je svojo zadnjo tekmo odigral eden najboljših slovenskih hokejistov Ivo Jan, ki je v tej sezoni igral za mlado tivolsko zasedbo in je bil eden najpomembnejših členov tudi v malem finalu. Do sredinega dvoboja je dosegel tri gole, v četrtek pa dodal še tri in se poslovil v slogu največjih šampionov. Po podelitvi je na ledeno ploskev pridrsal Ivov sin, ki je očetu prinesel in okrog vratu obesil še posebno kolajno, na kateri je pisalo: "Oči, ti si zame najboljši!".

Sicer so sprva povedli Triglavani, že v tretji minuti je namreč zadel Berčič, a so se nato Olimpijini hokejisti le prebudili in pričeli z doseganjem golov. Na koncu je bila prednost visoka, zmaga pa sladka.

Državno prvenstvo, tekma za tretje mesto, tretja tekma:

HK Olimpija : Triglav 6:1 (1:1, 3:0, 2:0) /2:1/
Klavžar (17), Miljuš (25), Jan (30, 42, 58), Uhan (39); Berčič (3)

// – izid v zmagah

Moštvi sta igrali na dve zmagi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.