Šport
26 ogledov

Železarji in zmaji so nabrušeni

Olimpija je bila tepena in poražena na poletni ligi Rudi Hiti. Zdaj je vrnila ud Žurnal24 main
Ljubitelji hokeja bodo od petka naprej prišli na svoj račun, saj bosta sezono v ligi Ebel začela Acroni Jesenice in Tilia Olimpija. Sezono so z zmago že otvorili hokejisti iz Salzburga.
 

V rednem delu 54 kol

Tekmovalni sistem je enak lanskemu. Moštva bodo igrala 54 kol rednega dela (vsako moštvo se bo z vsakim pomerilo po trikrat doma in trikrat v gosteh), končnica se bo začela s četrtfinalom, že v prvem izločilnem krogu pa bodo igrali na štiri zmage. Redni del se bo začel 10. septembra in končal 19. februarja 2010, finalna serija se bo začela 25. marca.

Liga Ebel se je začela v četrtek zvečer, ko so se v uvodnem srečanju prvega kola po tradiciji pomerili prvaki in podprvaki. Celovški KAC je doma s 6:7 moral priznati poraz proti Red Bullu iz Salzburga . Odločilni gol je v 58. minuti dosegel Andrew Schneider . Vsa druga moštva bodo prvič na led stopila v petek. Med njimi tudi obe slovenski moštvi ( Acroni Jesenice in Tilia Olimpija ), ki nastopata v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Železarji bodo v prvem kolu gostovali pri novincu v ligi – zagrebškemu Medveščaku , zmaji pa se bodo odpravili na gostovanje v Beljak, kjer se bodo pomerili s tamkajšnjim VSV .

Tako eni kot drugi si prvenstvo želijo začeti z zmago. "Vemo, zakaj smo tukaj in kaj ljudje od nas pričakujejo. Naredili bomo vse, da z Jesenicami dosežemo zastavljene cilje. Zato bomo ta cilj začeli uresničevati že ta petek, ko se odpravljamo na prvo gostovanje. To je silno pomembno, saj če zmagaš na prvi tekmi, potem je sezona lahko zelo uspešna, vsaj tako je v Rusiji," je za klubsko spletno stran dejal eden od novincev v rdečem dresu Andrej Troščinski , ki je bil najboljši strelec Jesenic v pripravljalnem obdobju. "Želimo si zmage, delali smo dobro, pripravljeni smo odlično, motivacije ne manjka."

Vnuk verjame, da lahko zmagajo na vsaki tekmi. © Saša Despot

 
Kapetan zeleno-belih Tomaž Vnuk je pred prvo tekmo za Žurnal24 dejal: "Moštvo še ni povsem na vrhuncu, vendar pa smo že zelo dobro pripravljeni na začetek dolge sezone, ki je pred nami. Na začetku pa bo najbolj pomembno, da čim hitreje pridemo v tekmovalni ritem." Vsaj na videz legendo Olimpije in njegove soigralce v prvem kolu čaka lažje delo kot Jeseničane. Vnuk je kljub temu v napovedi pred srečanjem previden: "Liga je že v preteklosti pokazala, da je treba na vsaki tekmi dati vse od sebe in poskušati iztržiti čim več. Zmagaš lahko prav na vsaki tekmi. Tudi v petek pa bomo naredili vse, da se domov vrnemo z dvema točkama."

 
 

Zmagaš lahko prav na vsaki tekmi.

Tomaž Vnuk

 
Pri Zagrebu vlogo športnega direktorja opravlja nekdanji trener železarjev Doug Bradley . Robert Kristan , Conrad Martin , Aaron Fox , Sašo Rajsar in Luka Žagar pa so nekdanji Jeseničani, ki zdaj igrajo za Medveščaka. A kot pravi jeseniški trener Ildar Rahmatuljin , so vsi njegovi varovanci zdravi ter za ta čas v dobri formi in tako gredo na zmago. Pri Olimpiji je položaj malce drugačen, obenem pa v pripravljalnem obdobju niso igrali najbolje. Vnuk meni, da je to posledica številnih poškodb. "V celotnem pripravljalnem obdobju smo imeli kar nekaj težav s poškodbami, tako da je to glavni razlog. Vendar pa smo zdaj bolj ali manj vsi pripravljeni, da v petek stopimo na led in damo vse od sebe."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.