Šport
16 ogledov

Železarji premagali prvake

Rok Tičar je tudi v reprezentančnem dresu potrdil odlično formo. (Foto: Saša Des Žurnal24 main
Na tekmi petega kola lige Ebel so hokejisti Jesenic s 3:2 premagali aktualne prvake iz Salzburga. Zmago je v 57. minuti tekme pristreljal Rok Tičar. Olimpija je pri KAC-u izgubila z 2:5.
V nedeljo bo na vrsti prvi veliki večni derbi med Olimpijo in Jesenicami. Po napovedih organizatorjev bo Tivoli pokal po šivih, saj je prodanih že več kot polovica vstopnic.

Železarji so aktualnim prvakom zadali prvi letošnji poraz. Po golu Lysaka in Duncana v drugi tretjini tekme sta moštvi v zadnjo tretjino vstopili izenačeni.

Prvi so v zadnji tretjini zapretili gostitelji, a dva zaporedna strela Tičarja nista našla poti v mrežo. Trenutek nepazljivosti v domači obrambi je v 47. minuti izkoristil Koch, a je O'Keefa rešila vratnica. V zadnjih desetih minutah so Jeseničani močno pritisnili in ob glasni podpori navijačev prisilili prvake, da so se branili. Tomo Hafner se je v 53. minuti sam znašel pred Divisem, slednji je bil vnovič zmagovalec tega dvoboja. Nekaj trenutkov pozneje pa je nekdanji igralec lige NHL le klonil. Brett Lysak je podal izza vrat, Andrej Židan pa je dosegel svoj prvi gol v ligi Ebel. Slavje na tribunah pa je trajalo le nekaj sekund. Doug Lynch je izenačil z natančnim strelom od daleč.

Jeseničani so imeli nato igralca več in so priložnost izkoristili; sijajno kombinacijo celotne peterke je po podajah Robarja in Saboliča učinkovito zaključil Tičar s svojim petim golom v sezoni. Hokejisti iz Mozartovega mesta so pokazali, da ne znajo prenesti poraza, ko so osem sekund pred sireno izzvali pretep.

Olimpija poražena
Vse skupaj se je za zmaje začelo bolj klavrno, saj so domači že kmalu po začetku prve tretjine dosegli gol, ko je bil v gneči pred vrati Matije Pintariča najbolj iznajdljiv Tyler Scofield. Na drugi strani so Ljubljančani tudi iz najbolj idealnih položajev grešili. Najprej je imel samostojni prodor branilec Žiga Pavlin, ki pa so ga domači hokejisti podrli na tla. V naslednji minuti so imeli zmaji v igri z igralcem manj izjemno priložnost, ko sta sama proti domačemu vratarju drsala Žiga Pance in Boštjan Goličič, a je Rene Swette z neverjetnim posredovanjem ohranil mrežo nedotaknjeno.

Za vse neizkoriščene poskuse so bili gostje v 16. minuti kaznovani. Domači so izvedli hitri protinapad, za 2:0 pa je zadel Michael Craig. V 19. minuti je sam pred domača vrata prišel John Hughes, a ni bil uspešen, tudi Žigi Pancetu v 22. minuti v samostojnem prodoru ni uspelo premagati domačega vratarja. Ob vseh teh neizkoriščenih priložnostih gostje niso mogli iztržiti več od poraza, med drugim v 29. minuti niso izkoristili niti 65 sekund igre z dvema igralcema več na ledu. V 34. minuti so Ljubljančani le znižali zaostanek na 1:2, ko je zadel Andrej Hebar z igralcem več na ledu, a so že pet minut pozneje domači pobegnili na + 2. Uspešen je bil Christoph Brandner. Slednji je streljal na gol, nato pa se je plošček nesrečno odbil od drsalke Žige Pavlina naravnost v ljubljanska vrata. Domači so v 42. minuti povedli že s 4:1, nekaj upanja pa je igralcem Olimpije dobrih pet minut pred koncem vlil Boštjan Goličič, ki je izid znižal na 2:4. Gostje so v zadnji minuti poskusili tudi z igralcem več in brez vratarja, kar pa je zmago gostiteljev le še povečalo.

Liga EBEL, 5. kolo, ob 19.15:

Acroni Jesenice : Red Bull Salzburg 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Lysak (36), Židan (53), Tičar (57); Duncan (38), Lynch (54)

KAC Celovec : Tilia Olimpija 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)
Ratchuk (2), Craig (15), Brandner (40), Hundertpfund (42), Shantz (60); Hebar (34), Goličič 55

Graz 99ers : Liwest Linz 1:2

SAPA Fehervar : Vienna Capitals 2:7

Medveščak Zagreb : VSV Beljak 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)

Vse skupaj pa se je začelo bolj klavrno, saj so domači že kmalu po začetku prve tretjine dosegli gol, ko je bil v gneči pred vrati Matije Pintariča najbolj iznajdljiv Tyler Scofield. Na drugi strani so Ljubljančani tudi iz najbolj idealnih položajev grešili. Najprej je imel samostojni prodor branilec Žiga Pavlin, ki pa so ga domači hokejisti podrli na tla. V naslednji minuti so imeli zmaji v igri z igralcem manj izjemno priložnost, ko sta sama proti domačemu vratarju drsala Žiga Pance in Boštjan Goličič, a je Rene Swette z neverjetnim posredovanjem ohranil mrežo nedotaknjeno.

Za vse neizkoriščene poskuse so bili gostje v 16. minuti kaznovani. Domači so izvedli hitri protinapad, za 2:0 pa je zadel Michael Craig. V 19. minuti je sam pred domača vrata prišel John Hughes, a ni bil uspešen, tudi Žigi Pancetu v 22. minuti v samostojnem prodoru ni uspelo premagati domačega vratarja. Ob vseh teh neizkoriščenih priložnostih gostje niso mogli iztržiti več od poraza, med drugim v 29. minuti niso izkoristili niti 65 sekund igre z dvema igralcema več na ledu.

V 34. minuti so Ljubljančani le znižali zaostanek na 1:2, ko je zadel Andrej Hebar z igralcem več na ledu, a so že pet minut pozneje domači pobegnili na + 2. Uspešen je bil Christoph Brandner. Slednji je streljal na gol, nato pa se je plošček nesrečno odbil od drsalke Žige Pavlina naravnost v ljubljanska vrata. Domači so v 42. minuti povedli že s 4:1, nekaj upanja pa je igralcem Olimpije dobrih pet minut pred koncem vlil Boštjan Goličič, ki je izid znižal na 2:4. Gostje so v zadnji minuti poskusili tudi z igralcem več in brez vratarja, kar pa je zmago gostiteljev le še povečalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.