Šport
21 ogledov

Železarji spekli Salzburg

Žurnal24 main
Jeseničani so zadnje čase v odlični formi, kar je na svoji koži občutil Salzburg in v Podmežakli v 35. kolu lige Ebel klonil kar z 0:6. Olimpija se osramočena vrača iz Zagreba, kjer je Medveščak slavil s 7:1.

Jeseničani so v zadnjem času "vroči". V novem letu so najprej prepričljivo ugnali večne tekmece iz Ljubljane, nato v gosteh opravili še z vodilnimi Celovčani, niz uspehov pa nadaljevali tokrat, ko so premagali aktualne prvake lige. Ne le premagali, hokejisti Acroni Jesenic so povsem nadigrali Red Bull in mu nasuli pol ducata golov.

Potem ko so Jeseničani v zadnjih dveh mesecih leta 2010 zbrali vsega tri zmage, so isti rezultat dosegli le v štirih dneh novega leta. Gostje so na Jesenice prišli z močno pomlajeno postavo, saj se rdeči biki pripravljajo na finale celinskega pokala. V vratih domačih je debitiral Čeh Michal Fikrt, ki je takoj zaklenil svoj gol in osvojil srca jeseniških navijačev. V moštvu iz Salzburga pa je med vratnicama stal 17-letni Jeseničan Luka Gračnar.

Začetek tekme je pripadel železarjem. V drugi minuti je Anže Kuralt zadel prečko. Fikrt je prvič posredoval v osmi minuti, ko je snel plošček pred Manuelom Latuso. Po kombinaciji Bretta Lysaka in Toma Hafnerja se je znova izkazal Gračnar. Jeseničani so bili tisti, ki so več streljali, dvakrat so zapravili številčno premoč, mreži pa sta ostali nedotaknjeni.

Lestvica:

1. KAC Celovec 50
2. Red Bull Salzburg 46
3. Vienna Capitals 44
4. VSV Beljak 43
5. Graz 99ers 38
6. Tilia Olimpija 35
7. Black Wings Linz 35
8. Medveščak Zagreb 32
9. Acroni Jesenice 31
10. Sapa Fehervar 28

Na začetku drugega dela je bilo vroče pred vrati gostov, Hafner in Lysak pa nista premagala Gračnarja. Mladi Jeseničan je kasneje odbil še strel Kuralta. V 33. minuti je Lysak pobegnil v protinapad in v samostojni akciji zadel pod prečko. Jeseničani so povišali vodstvo z igralcem več. Robert Sabolič je preigral razredčeno obrambo gostov in nato neubranljivo zadel ob oddaljeni vratnici. Gračnar je moral tretjič po plošček v svojo mrežo, ko je Žiga Jeglič lepo našel Tičarja.

Zadnjo tretjino so hokejisti iz Mozartovega mesta začeli z dvema igralcema več. Gostje so močno pritisnili. Brent Aubin je trikrat močno ustrelil, Fikrt je vse strele odbil, domači pa so se uspešno ubranili. Češki vratar je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno tudi po samostojnem prodoru Latuse z igralcem manj. Slovenski prvaki so avstrijske dokončno spravili na kolena po domiselni akciji z igralcem več, ki jo je zaključil Tičar. Niz zadetkov je nadaljeval Jason Beckett v 48. minuti in sledilo je poigravanje železarjev z nemočnimi rdečimi biki. Sreča ni bila naklonjena mlademu Kuraltu, ki je drugič na tekmi zadel okvir vrat. Jeklena konstrukcija je zadetek preprečila še Jegliču. V zaključku tekme je Gračnar svoje mesto prepustil Thomasu Hönecklu, ki ga je dobre tri minute pred koncem premagal Sabolič in postavil končni izid. V naslednjih dveh kolih bodo železarji gostovali v Gradcu in v Celovcu.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Kot na zadnji tekmi na Madžarskem so tudi tokrat zmaji zelo slabo začeli. Že v 25. sekundi so po nezbranosti v obrambi domači hokejisti povedli. V nadaljevanju so se Ljubljančani sicer skušali vrniti in sprožili več strelov, toda veselje jim je preprečeval vratar Robert Kristan. V trenutkih številčne premoči pa je Medveščak v prvem delu še podvojil prednost.

Druga tretjina je bila v znamenju gostov, ki so nadigrali domače, tudi streljali so več. Uspelo se jim je približati na 1:2, zadel je Matej Hočevar, toda takoj zatem so spet dobili gol po protinapadu Medveščaka. To je bil morda tudi ključni trenutek tekme, saj so domači na ta način tudi v zadnjo tretjino krenili z dvema goloma prednosti.

V zadnjem delu je sledil popoln mrk ljubljanskega moštva. Že takoj na začetku so Zagrebčani zadeli za 4:1. Kakšno minuto so gostje nato celo poskušali – ko so imeli na ledu že igralca več – že 14 minut pred koncem brez vratarja, vendar tudi ob prednosti 6-4 niso zadeli v polno. Ko se je vratar Jan Chabera vrnil v gol, je moral kmalu spet po plošček v mrežo. Ob koncu tekme je v vrata stopil Matija Pintarič. Domači so zadnji del dobili s 4:0 in na koncu dosegli najvišjo zmago v sezoni v medsebojnih tekmah. Razmerje strelov je bilo na koncu sicer v prid zeleno-belih, kar pa je bila slaba tolažba za Olimpijo, ki je v Zagrebu povsem razočarala.

Liga Ebel, 35. kolo:

Acroni Jesenice : Red Bull Salzburg 6:0 (0:0, 3:0, 3:0)
Lysak (33), Sabolič (36, 57), Tičar (39, 45), Beckett (48)

Medveščak Zagreb : Tilia Olimpija 7:1 (2:0, 1:1, 4:0)
Rabbit (1); Hečimovič (15), Kinasewich (31, 42, 50), Sertich (44), Sandrock (49); Hočevar (30)

KAC Celovec : Graz 99ers 3:4 (0:2, 1:2, 2:0)
SAPA Fehervar : Liwest Linz 3:6 (1:3, 0:1, 2:2)
VSV Beljak : Vienna Capitals 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.