Šport
20 ogledov

Železarji: "Vse sile v dve točki"

Živčnost bo na obeh straneh, saj točke štejejo dvojno. Ne gre le za prestiž, tem Žurnal24 main
Danes se bodo na že 436. večnem derbiju udarili hokejisti Jesenic in Olimpije. Ljubljančani bi bili zadovoljni že s točko, železarji pa potrebujejo dve, da na lestvici ujamejo zeleno-bele.
Izostankov ne bo, zato ob morebitnem porazu po tekmi ne bomo imeli nobenih izgovorov.
Žiga Pance

V torek bo v  Podmežakli že 436. derbi med Jesenicami in Olimpijo. "Če bi vzeli točko, bi to še zmeraj pomenilo, da smo tako pred Medveščakom kot pred Jesenicami. Odločitev o potniku v končnico bo verjetno padla v zadnjih dveh kolih," je pred gostovanjem na Jesenicah skromen ljubljanski kapetan Žiga Pance.

Jesenice v zadnjih petih tekmah, ki bodo odločale o potniku v končnico, čaka težji razpored, kot Ljubljančane. Gorenjci bodo gostili Olimpijo, Salzburg in Gradec ter gostovali v Linzu in Beljaku. Olimpija bo tri od petih tekem igrala proti neposrednim tekmecem za končnico. Zmaji bodo gostovali na Jesenicah in Dunaju, pred domačimi navijači pa pričakali Sapo, Zagreb in KAC.

Poudarek na powerplayu
Eden izmed glavnih ljubljanskih napadalcev se gostovanja v Podmežakli ne boji: "Svoje priložnosti bomo morali poiskati v igri petih proti štirim in zaustaviti njihov udarni napad."

Kapetan zmajev poudarja, da uspeh ne bi smel izostati, če bodo on in soigralci zaigrali tako kot na gostovanjih pri Gradcu in Linzu. V moštvo se je na zadnji tekmi vrnil obrambni igralec Igor Cvetek.

"Privoščimo jim"
Pance rivalstva med kluboma ne želi podpihovati, prej nasprotno: "Glede na to, kaj v tej ligi počnejo avstrijski sodniki, nam neavstrijskim klubom pomeni veliko, da se uvrstimo v končnico. Včasih se mi zdi, da jim je to dvojno merilo že prišlo v podzavest. Za slovenski hokej bi bilo lepo, da se obe ekipi uvrstita naprej."

Trije koraki do uspeha
Pri železarjih v letošnji sezoni blesti Rok Tičar. Dvaindvajsetletni napadalec pozna recept za zmago: "Za nami je pomembna zmaga v Zagrebu, ki jo moramo zdaj pozabiti. O zmagovalcu bodo odločili disciplina v obrambi, čim manj nepotrebnih izključitev in čim več strelov proti nasprotnikovim vratom."

Lestvica pred 50. kolom:
1. KAC 72 točk
2. Salzburg 64
3. Vienna 60
4. VSV 55
5. Graz 54
6. Linz 52
7. Olimpija 48
8. Jesenice 46
9. Medveščak 46
10. Sapa 42

"Mi bomo vse sile uperili v to, da osvojimo obe točki, pot do njih pa ne bo nič kaj lahka. V prvi vrsti si močno želimo polne dvorane Podmežakla, po vseh teh igrah, zmagah, lovljenju tekmecev, si to nedvomno zaslužimo, zato računamo na glasno podporo s tribun," je pred tekmo dejal Tomi Hafner. Pri železarjih sicer ni poškodovanih igralcev; Ljubljančane pričakujejo z vso razpoložljivo “municijo”.

Liga Ebel, 50. kolo, ob 19.15:

Acroni Jesenice - Tilia Olimpija

KAC Celovec - Sapa Fehervar

Linz  - VSV Beljak

Vienna Capitals - Medveščak Zagreb

Red Bull Salzburg - Graz 99ers

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.