Šport
4 ogledov

Železarji zmagovalci večnega derbija

Olimpija Jesenice
1/13
Žurnal24 main
Polna Hala Tivoli je pričakala 395. večni hokejski derbi med ZM Olimpijo in Acroni Jesenicami. Obračun starih rivalov je pripadel Jesenicam, ki so po kazenskih strelih slavile z 2 : 1. Redni del in podaljšek sta se končala neodločeno: 1 : 1.
 

Izidi 6. kola lige EBEL:

  • ZM Olimpija – Acroni Jesenice 1:2 (0:1, 1:0, 0:0; 0:1) – po kazenskih strelih
  • Alba Volan – Graz 99ers 3:5 (2:3, 0:1, 1:1)
  • Red Bull Salzburg – KAC Celovec 3:4 (1:1, 1:0, 1:2; 0:1)
  • VSV Beljak – Innsbruck 5:2 (1:2, 1:0, 3:0)
  • Vienna Capitals – Black Wings Linz 1:2 (0:0, 1:1, 0:0; 0:1) – po kazenskih strelih
Spektakularni začetek 6. kola lige Ebel v stilu lige NHL je otvorila nekdanja slovenska misica Sanja Grohar , za darilo pa prejela še dres ljubljanskega kolektiva.

V prvi tretjini, polni izključitev, so se priložnosti vrstile pred obema goloma. Prvi so povedli železarji. V 7. minuti je na veselje številnih gostujočih navijačev mrežo najboljšega vratarja lige Alexa Westlunda po številčni premoči na ledu zatresel najnevarnejši jeseniški napadalec Derek Bekar . Olimpija je imela kmalu za tem dva igralca več na ledu, a je vse strele zmajčkov jeseniški vratar Robert Kristan brez težav ukrotil. Enakovredna prva tretjina (streli na gol 11 : 11, izključitve 18 : 6 v korist Olimpije) se je končala z minimalno prednostjo Jesenic (1 : 0).



Ko so gostitelji na začetku druge tretjine spet zapravili prednost dveh igralcev, je kazalo, da Olimpija iz tovrstnih akcij sploh ne bo našla poti do gola. Ljubljančani, sicer vodilno moštvo avstrijskega prvenstva, domačih navijačev vseeno niso dolgo pustili obupanih. Četa domačega stratega Ildarja Rahmatulina se je zadetka veselila v 28. minuti. Lepo akcijo, ki jo je začel Vnuk in nadaljeval Raffaele Intranuovo, je s prefinjenim strelom med noge Roberta Kristana z drugim zadetkom v sezoni učinkovito zaključil Jaka Avgustinčič . Olimpija je bila v tem delu igre boljša, si priigrala več zrelejših priložnosti in tudi večkrat streljala proti jeseniškim vratom.

V zadnjem delu igre je bila premoč na strani Ljubljančanov. Po vrsti so streljali Jardine, Kenny Corupe, Yarema in Zupančič, Kristan pa se ni pustil ugnati. Na drugi strani je zunanji del vratnice v 51. minuti zatresel Jurij Goličič, s podobno mero pa mu je nato vrnil Corupe. Ob koncu rednega dela sta ob številčni prednosti zmago Jeseničanom poskušala priboriti Goličič in Boris Pretnar, a je ostalo pri izenačenem izidu.



Sledil je petminutni podaljšek, v katerem so imeli dobri dve minuti Jeseničani številčno premoč (4 : 3), a rdeči niso uspeli zadeti. Junak kazenskih strelov je bil Šved Markus Mattiasson , ki je v tretji seriji kazenskih strelov kot edini zadel in Jesenicam prinesel veliko zmago v prestižnem dvoboju.

Izjave po tekmi:
Robert Kristan, vratar Jesenic:
"Na tekmo smo prišli željni zmage, na koncu nam je to tudi uspelo, vendar zelo težko. Priložnosti so se vrstile na obeh straneh. Napak v naši obrambi je bilo zelo malo. Na drugi strani naši tujci niso pri strelu, morajo še priti v formo. Ne znamo izkoristit stoodstotnih priložnosti. V podaljšku smo imeli zelo lepo priložnost, ki pa je nismo izkoristili. To se nam ponavlja iz tekme v tekmo. Moramo začeti zmagovati tudi po rednem delu."

Alex Westlund, vratar Olimpije:
"Kristan je bil danes fenomenalen. Prav gotovo je najbolj zaslužen za naš poraz. On je obranil tisto, česar jaz nisem."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.