Šport
27 ogledov

Železna Kim stisnila zobe, izpad Polone

Clijsters Na Li Australian Open Melbourne OP Avstralije EPA
V četrtem kolu odprtega teniškega prvenstva Avstralije v Melbournu je branilka naslova Belgijka Kim Clijsters v ponovitvi lanskega finala tudi tokrat premagala Kitajko Li Na - po ogorčeni borbi s 4:6, 7:6 (6) in 6:4. Drugi tenisač sveta, Španec Rafael Nadal, je v treh nizih je s 6:4, 6:4 in 6:2 odpravil rojaka Feliciana Lopeza.

Mediji so tokrat budno spremljali predvsem dvoboj med lansko zmagovalko Kim Clijsters in lansko finalistko in zmagovalko Pariza Kitajko Li Na. Petopostavljena Kitajka je bila že na pragu zmage, saj je imela v drugem nizu v tie breaku štiri točke za zmago, Belgijka, ki napoveduje konec kariere po letošnji sezoni, pa je zmogla preobrat in v tretjem nizu se je po 2:23 ure veselila preboja med najboljših osem.

Belgijka je tokrat presegla samo sebe, saj je nastopala s poškodovanim gležnjem. "Večkrat sem pomislila, da dvoboj predam, a tukaj igram zadnjič in dvoboja nisem želela predati brez boja. Govorila sem si bori se, bori se, nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo na drugi strani igrišča."

Mnogo manj razburljiv je bil nastop Rafaela Nadala. Bolj kot vprašanja o igri, so ob igrišču krožila vprašanja o morebitni poškodbi Nadala, kateremu so med tekmo oskrbeli gleženj. "Vse je v redu," je po tekmi dejal Španec in dodal: "Danes je bilo spet zelo vroče. Zelo pomembno je, da sem ta dvoboj dobil zelo hitro."

Prava poslastica je bila tudi zadnja tekma dneva, v kateri je prva igralka sveta Danka Caroline Wozniacki premagala Srbkinjo Jeleno Janković s 6:0 in 7:5. Sprva je kazalo na gladko zmago Danke, ki je v drugem nizu vodila že s 4:1, nato pa dopustila Jankovićevi, da se je približala na 4:3 in izenačila na 5:5.

V moški konkurenci je v četrtfinale napredoval tudi sedmi nosilec Čeh Tomaš Berdych, ki je bil v treh "tie breakih" za odtenek boljši od Španca Nicolasa Almagra in zmagal s 3:1 v nizih - 4:6, 7:6 (5), 7:6 (3) in 7:6 (2). Argentinec Juan Martin del Potro, ki je v drugem krogu izločil Blaža Kavčiča, je Nemca Philippa Kohlschreiberja premagal s 6:4, 6:2 in 6:1. Del Potro bo v četrtfinalu igral s Švicarjem Rogerjem Federejem, ki je ljubljencu avstralske publike Bernardu Tomicu v treh nizih prepustil vsega osem iger.

Tudi v ženski konkurenci nosilke potrjujejo vloge favoritinj. V četrtem kolu so bile uspešne tretjepostavljena Belorusinja Viktorija Azarenka, ki se je s 6:2 in 6:2 poigrala s Čehinjo Iveto Benešovo, osma nosilka Poljakinja Agnieszka Radwanska pa je po vsega 54 minutah gladko odpravila Nemko Julio Göorges, ta je v prvem kolu premagala Polono Hercog, s 6:1 in 6:1.

Od tekmovanja pa sta se poslovili še zadnji Slovenki, ki sta nastopali v konkurenci dvojic. Andreja Klepač je v tretjem krogu skupaj s Poljakinjo Alicjo Rosolsko morala z 2:6 in 1:6 priznati premoč drugopostavljenima Američankama Liezel Huber in Lisi Raymond. Že pred tem sta bili od Mariborčanke Polone Hercog in Kitajke Jie Zheng s 7:5 in 6:4 boljši Rusinji Ala Kudrjavceva in Jekaterina Makarova.

"Po dveh zelo zelo uspešno odigranih tekmah, se nama danes z Jie ni vse najboljše izšlo. Bilo je nekaj preveč napak, kakšna neizkoriščena priložnost, zelo dobro igranje nasprotnic in rezultat je bil takšen kot je. Vseeno sem s tem rezultatom kar zadovoljna, a vem da sva bili zmožni doseči še več. S koncem tekem zame v Melbournu, si bom mogoče vzela kakšen dan 'pavze', nato pa se začela dobro pripravljati za naslednje izzive, kot so pokal Fed, turnir v Parizu ... Z Jie sva se dogovorili, da še mogoče kje poskusiva odigrati skupaj v parih, če nama bo urnik to dovoljeval," je po današnjem dvoboju dejala Hercogova.

OP Avstralije, 4. kolo, ženske:

Kim Clijsters (Bel/11) : Li Na (Kit/5) 4:6, 7:6 (6), 6:4;
Viktorija Azarenka (Blr/3) : Iveta Benešova (Češ) 6:2, 6:2;
Agnieszka Radwanska (Pol/8) : Julia Görges (Nem) 6:1, 6:1;
Caroline Wozniacki (Dan/1) : Jelena Janković (Srb/13) 6:0, 7:5;

Moški:

Rafael Nadal (Špa/2) : Feliciano Lopez (Špa) 6:4, 6:4, 6:2;
Juan Martin del Potro (Arg/11) : Philipp Kohlschreiber (Nem) 6:4, 6:2, 6:1;
Tomas Berdych (Češ/7) : Nicolas Almagro (Špa/10) 4:6, 7:6 (5), 7:6 (3), 7:6 (2);
Roger Federer (Švi/3) : Bernard Tomic (Avs) 6:4, 6:2, 6:2;

Ženske dvojice, 3. kolo:

Ala Kudrjavceva/Jekaterina Makarova (Rus) : Polona Hercog/Jie Zheng (Slo/Kit) 7:5, 6:4;
Liezel Huber/Lisa Raymond (ZDA/2) : Andreja Klepač/Alicja Rosolska (Slo/Pol) 6:2, 6:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.