Šport
43 ogledov

Železna pest nikoli ne zarjavi

mike tyson Youtube
Nekdanji svetovni prvak v težki kategoriji v svojih rokah še vedno nosi dinamit, dokazuje videoposnetek s snemanja reklame za podjetje ProLast.

Letos je minilo deset let, okdar je ''železni Mike'' nazadnje stopil v boksarski ring. Najmlajši svetovni prvak v težki kategoriji po verzijah WBC, WBA, IBF je takrat izgubil proti relativno neznanemu Kevinu McBrideu in po tretjem porazu na zadnjih štirih dvobojih oznanil konec profesionalne športne poti.

Čeprav je v karieri samo z dvoboji zaslužil več kot 300 milijonov dolarjev, je leta 2003 oznanil osebni bankrot. Po upokojitvi se je udeleževal promocijskih dogodkov različnih podjetij in spletnih strani, zajeten finančni dolg pa je poskušal odplačati z nastopi na ekshibicijskih obračunih v Las Vegasu.

Leta 2006 se je znašel v težavah zaradi posesti prepovedanih drog, leto kasneje pa ga je sodišče obsodilo na 24 ur zapora, 360 ur javno koristnih del in tri leta pogojne kazni. Zaporno kazen je prestajal tudi za časa aktivne kariere. Leta 1992 je bil obsojen zaradi posilstva, odslužil pa je tri leta.

V zadnjih letih se je posvetil filmski karieri. V priljubljeni holywoodski komediji Prekrokana noč je upodobil samega sebe, zaigral pa je še v televizijskih serijah, kot sta Kako sem spoznal tvojo mamo in Zakon in red: Enota za posebne primere. Leta 2013 je izdal knjigo z naslovom Neizpodbitna resnica.

Tyson se je po koncu kariere osvobodil oznake ''najstrašnejšega človeka na svetu'', ki pa s svojo pojavo lahko marsikomu še vedno nažene strah v kosti. Nedavno se je udeležil snemanja promocijskega spota za podjetje ProLast, kjer je dokazal, da je še vedno vešč boksarskih veščin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.