Šport
38 ogledov

"Želim postati svetovni prvak"

Denis Simčič v petek pričakuje zmago. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Na Obračunu v zmajevem gnezdu bomo poleg Dejana Zavca videli še enega Slovenca, Denisa Simčiča. Boksar, ki živi in trenira v Nemčiji, se bo boril z Nemcem Markom Angermannom.
Zaenkrat sem osredotočen le na petkovo borbo. V prihodnosti pa si želim postati svetovni prvak. Ta cilj želim izpolniti v prihodnjih dveh letih. Prvak pa želim postati v eni od večjih organizacij (IBF IBO WBO in WBA).
Denis Simčič

Denis Simčič (lahko težka kategorija) je širši športni javnosti v Sloveniji precej neznan. Razlog se skriva v tem, da 29-letnik živi in trenira v Nemčiji, kjer se je tudi rodil. Sicer pa Denis prihaja iz Goriških Brd. Z boksom se je začel ukvarjati pri 16 letih. Prve večje uspehe je dosegel leta 1999 in 2000, ko je pod vodstvom Saša Taraniša dvakrat zmagal na državnem prvenstvu. Leta 2003 pa se je odločil, da odide med profesionalce. V prvi profesionalni borbi je s knockoutom v drugi rundi premagal Vladimirja Velikanova. Do danes pa je skupno vpisal 21 zmag in le en poraz.

Simčič se je na dvoboj v Tivoliju pripravljal skupaj z Dejanom Zavcem in njegovim trenerjem Dirkom Dzemskim v Magdeburgu. "Priprave so potekale po pripravah in sem zelo zadovoljen,“ je o poteku priprav za zurnal24.si dejal Simčič, ki svojega nasprotnika Marka Angermanna ne pozna najbolje. Kljub temu pa razmišlja le o zmagi in doda, da posebne taktike nima: "Trenutno je še nimam. Videl bom, kako se bo odvijala borba, in se bomo nato sproti odločali o taktiki.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Simčič ima v prihodnosti visoke cilje. "Zaenkrat sem osredotočen le na petkovo borbo. V prihodnosti pa si želim postati svetovni prvak. Ta cilj želim izpolniti v prihodnjih dveh letih. Prvak pa želim postati v eni od večjih organizacij (IBF IBO WBO in WBA).

Pred Zavcem ima še nekaj let prednosti, tako da pričakujem, da bo ob odhodu Zavca on tisti, ki bo stopil na njegovo mesto in pa še kdo.
Sašo Taraniš

Da so Simčičeva pričakovanja povsem realna, sta potrdila tako Zavec kot selektor slovenske reprezentance Sašo Taraniš: "Gre za fanta, ki ima še veliko potenciala. Zagotovo je on eden od tistih, ki bi lahko v naslednjem obdobju prišli na zelo visok nivo boksa,“ je dejal Zavec, medtem ko je Taraniš povedal naslednje: "Denis je bil zelo dober že kot amater, nato pa je šel med profesionalce. Pred njim je zagotovo lepa prihodnost. Pred Zavcem ima še nekaj let prednosti, tako da pričakujem, da bo ob odhodu Zavca on tisti, ki bo stopil na njegovo mesto in pa še kdo.“ Oba pričakujeta, da bo Simčič v petek premagal svojega nasprotnika in tako na najlepši možni način nadaljeval svojo kariero.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.