Šport
27 ogledov

“Želim še nekaj doštukati”

sport 08.05.12. Primož Kozmus, slovenski atlet, Primoz Kozmus of Slovenia throws Reuters
Primož Kozmus. Na svetovno prvenstvo po novo kolajno, pel ne bo več.

Glasbena kariera vam verjetno ne diši?

(smeh) Bil sem zelo hvaležen, da večino časa ne pojem. To je bila le oglasna zgodba. Dejstvo je, da nisem za to. Če vzameš kot šalo, vse skupaj izpade dobro, če pa vzameš kot glasbeni dosežek, je vse bolj ubogo.

Ste dobili kakšno pohvalo?

Nekaj je bilo tudi pohval, precej več pa mi jih je povedalo, naj se držim svojega posla (smeh). Ni bojazni, da bi Tina Maze dobila konkurenco.

Torej se zdaj že resno pripravljate na novo sezono?

Delamo dobro. Gre po načrtih. Pred tremi tedni sem začel nov cikel treninga. Moč se mi hitro dviguje, tehnično sem tudi stabilen. Bomo videli, kako bo. Čez kakšen mesec bom lahko pametnejši glede forme.

Najlažje si vse predstavljamo v metrih. Kje ste zdaj?

Pri 74 metrih. To je solidno.

Komplet kolajn s svetovnih prvenstev že imate. Nameravate v Moskvi k temu še kaj dodati?

Seveda. Želim še kaj doštukati. Cilj mora biti kolajna. Težko je govoriti o zlatu, treba je videti, kako mečejo tekmeci. Menim, da se bom pripravil za met čez 80 metrov, kaj bo to pomenilo, pa bomo videli.

V zadnjih letih bi to pomenilo srebro.

V zadnjem času je bilo res tako. Čez 80 metrov naj bi zadoščalo za uvrstitev na stopničke.

Podpisali ste novo pogodbo z Atletsko zvezo Slovenije. Ste zadovoljni z njihovo pomočjo?

Problem je v tem, da denarja ni. Treba je gledati realno; toliko denarja je pač na voljo, na zvezi pa ga pošteno razdelijo. Vsi bi bili manj zadovoljni, če bi na zvezi delali kaj pod mizo, a tega ni. Tako smo pač zadovoljni s svojim deležem.

Kar nekaj mladih atletov je uvrščenih v skupino, ki prejme največjo podporo, od njih pa se pričakuje uvrstitev na olimpijske igre.

Pričakovanja so kar visoka, tudi stroke. Tu nista samo Žan Rudolf (800 metrov, op. p.) in Robert Renner (palica). Hitro je nastal pritisk, da dosegajo rezultate. Morda bi se moralo malce počakati. Bomo videli, ali bodo zdržali, imamo pa zelo nadarjene atlete. Poleg omenjene dvojice bi izpostavil še Barbaro Špiler (kladivo).

Spremljate njene rezultate?

Seveda. Dobro delata z Vladimirjem Kevom, imela je le nekaj težav z zdravjem. To bi lahko vplivalo na njeno sezono. Ima velik potencial.

V času SP boste doma že imeli naraščaj. Bo žena zmogla?

Junija, ko se ravno začenjajo tekme, pričakujeva fantka. Ni panike. Žena je pripravljena marsikaj potrpeti, za kar sem ji zelo hvaležen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.