Šport
1 ogledov

"Želimo premagati tudi najboljše v ligi"

slo bowl II silverhawks thunder Gal Jakič
Ljubljana Silverhawks prva tekma nove sezone čaka že to nedeljo, ko v Športnem parku Ljubljana v okviru druge sezone v najmočnejši avstrijski ligi AFL gostijo ekipo Dacia Vienna Vikings.

Za ljubljanske Sokole se pričenja druga sezona v najmočnejši avstrijski ligi AFL. Čaka jih deset tekem rednega dela, od tega pet domačih, ki jih bodo odigrali na stadionih v Spodnji Šiški in na Kodeljevem. Že v nedeljo jih čaka visoka ovira - Dacia Vienna Vikings, velik klub z najboljšim mladinskim pogonom, nekajkrat višjim proračunom ter letos tudi ameriškim podajalcem.

A cilji ostajajo visoki. Rok Štamcar , glavni trener Ljubljana Silverhawks si želi, da bodo njegovi igralci prikazali še boljšo igro kot lani. Zdaj, ko ima tudi trenersko pomoč v napadu in se bo sam lahko bolje posvečal obrambi, pričakuje bolj konstantno igro ter napredek v vseh fazah igre.

" Letos si želimo premagovati tudi najboljše tri ekipe v ligi: Vikings, Raiders in Giants," je dejal Štamcar. V pristop "korak za korakom" verjame napadalni koordinator Bob Palcic , zato je osredotočen samo na ekipo Vienna Vikings, ki je boljša ekipa na papirju, a to še ne pomeni, da se bodo Ljubljančani predali.

"Imamo odličnega podajalca in lovilce, napadalna linija je vsak trening boljša in bolj usklajena, tekači pa prav tako delajo dobro," je dejal Palcic. Lani drugi najboljši podajalec lige AFL, Anthony Gardner , je izdal recept za uspešno sezono: "Recept je, da iz tedna v teden napreduje celotna ekipa, " ter dodal, da so se v moštvu z lovilci zelo dobro uskladili.

Jure Laharnar pa je izpostavil dobro kemijo med igralci, saj so opravili trening kamp v Umagu, ki so ga poleg mnogih treningov izkoristili tudi za izgradnjo ekipnega duha. Ljubljančane vsak mesec od marca do julija čaka po ena domača tekma. Prva že v nedeljo, 26. marca ob 15. uri v Športnem parku Ljubljana v Spodnji Šiški proti močnim Dacia Vienna Vikings.

Komentarjev 1
  • Dixon 12:10 21.marec 2017.

    Uf, tole bo pa dobr! Bom šel pogledat na žaka.