Šport
34 ogledov

Želja je zmagovalni oder

Špela Rogelj EPA
V Ljubnem bo konec tedna tekma svetovnega pokala smučark skakalk. To, kar je Planica za fante, je za dekleta Ljubno, tako da ni nič čudnega, da Slovenke tekmi ocenjujejo kot enega od vrhuncev sezone.

"Na skakalnici v Ljubnem nismo opravili niti enega skoka. Šele v ponedeljek smo se vrnili iz Romunije, v zadnjem tednu pred tekmo pa po pravilih na skakalnico niti ne smemo. Pritisk je najbrž nekaj večji kot pred drugimi tekmami, moja naloga je, da ga umirim ter tako omogočim, da dekleta pokažejo tisto, kar znajo. Mislim, da smo pripravljeni, vsaj tako kot v prvem delu, smo pa pripravljeni tudi na vzpone in padce, ki se nam letos dogajajo. Tekma bo za nas pravo doživetje, želimo si veliko, napovedovali pa ne bomo ničesar," je dejal trener reprezentance Stanko Baloh, ki bo v zgornjo Savinjsko dolino popeljal kar deset deklet. Ta se v zadnjem tednu pripravljajo v Planici, v naslednjih letih pa bi po besedah župana Franja Naraločnika lahko bil pripravljalni center tudi v Ljubnem, kjer obljubljajo prenovo infrastrukture.

Svetovni pokal bo cilj v naslednjih sezonah

Sodeč po letošnjih predstavah, bo glavni slovenski adut Špela Rogelj: "Zelo se veselim domače tekme, čutim malo živčnosti, a verjamem, da bo pred samim začetkom izginila. Treba bo skočiti, potem pa bomo videli, kakšno bo stanje. Poskušala sem se tudi psihično pripraviti, menim, da sem se, bom pa to morala dokazati. Jasno je, da si želim uvrstitev na zmagovalni oder, a stopničke so tri, take želje pa imajo še mnoge druge." 

Najboljša Slovenka v letošnji sezoni obžaluje, da reprezentanca ni imela možnosti treninga na napravi, a verjame, da se bo nanjo hitro prilagodila. "Doslej smo se še vedno, doslej nismo imele težav, zakaj bi bilo letos drugače. Je pa skakalnica specifična, za razliko od novejših naprav ima kratek ter zelo strm nalet, praktično si od vrha pa do mize takoj. Vse je odvisno od počepa in nog. Te morajo biti močne, če niso, nimaš možnosti," je skakalnico opisala Rogljeva, ki je nekaj časa nosila majico vodilne v svetovnem pokalu, a jo je morala predati Avstrijki Danieli Iraschko Stolz.

"Letos pač svetovnega pokala ne morem osvojiti, letos ga bo osvojila Daniela. Čeprav ji skakalnica v Ljubnem ni všeč in je celo razmišljala, da ne bi nastopila, je na startni listi, kakor sem se pogovarjala, bo v Slovenijo tudi prišla. To si želijo tudi moji navijači, ki ji nekaj pripravljajo v zahvalo, ker mi je na Japonskem posodila smuči. Iraschkovi zmago privoščim, svetovni pokal pa bo moj cilj v naslednjih sezonah," razmišlja Ljubljančanka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.