Šport
163 ogledov

Želva odgovarja: Ne razmišljam o upokojitvi

Bojan Kosednar WFC MMA Matjaž Knuplež
Eden od pionirjev mešanih borilnih veščin v Sloveniji, Bojan Kosednar Želva, se je odzval na besede predsednika WFC Zlatka Mahiča, da bi lahko razmislil o upokojitvi. "Ne želim se upokojiti," je odločen Ljubljančan.

Zlatko Mahič je po WFC 15 in porazu Bojana Kosednarja proti Jevgeniju Mahtenku brez dlake na jeziku za spletno stran WFC-ja izjavil, da bi se Želva moral upokojiti. "Ne želim se upokojiti," je Želva v pogovoru za WFC odgovoril Mahiču in nadaljeval: "Lahko pokažem veliko več, kot sem pokazal tisto noč, to nisem bil jaz. Bil sem tako zelo vesel, da sem znova na WFC-eventu, da sem se pretreniral in hitreje postal utrujen. Ob koncu druge runde sem bil povsem izčrpan."

Eden od najbolj priljubljenih borcev pri nas si želi še vrniti v WFC ring in dokazati, da je bila borba na WFC 15 zgolj ena slaba predstava, ob tem pa napovedal še nekaj sprememb. "Kategorija do 77 kilogramov ni prava kategorija za mene. Večina velterašev zbija težo z 80 kilogramov, jaz pa moram pridobiti kilograme, da pridem na pravo težo. Želim si iti v lahko kategorijo, kjer se bom počutil močnega in bom eden od najboljših borcev," je svoje želje razkril Želva.

Kosednar si nadvse želi nove priložnosti, hkrati pa je opozoril na svoje dosežke v preteklosti, čeprav se verjetno več kot odlično zaveda, da se na stari slavi ne da živeti. "Ne pozabimo, da sem jaz edini slovenski MMA-borec, ki se je boril na Japonskem. Boril sem se z borci, kot so Paul Daley, Kazunori Yokota, Fabricio Nascimento, ki so borci najvišje kakovosti. Želim pokazati svetu, da imam še vedno nekaj pokazati in da se znova lahko borim z borci tega kalibra. Upam, da se bom znova lahko boril na WFC, ker imam rad slovenske navijače in si jim resnično želim pokazati, kaj lahko naredim v lahki kategoriji," je še pristavil Bojan Kosednar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.