Šport
94 ogledov

Želva se vrača

Bojan Kosednar je bil ob našem obisku v zaporu nabit s pozitivno energijo, ki jo
1/13
Žurnal24 main
Bojan Kosednar "Želva" se po prestani zaporni kazni v soboto vrača v ring. Dokazovanja željni Ljubljančan se bo na Poljskem po pravilih MMA boril proti tamkajšnjem "čudežnem dečku" Marcinu Heldu.

Po skoraj dveh letih bo še vedno eden najbolj nadarjenih MMA borcev v Sloveniji Bojan Kosednar v soboto v poljskem mestu Dabrowa Gornicza znova začutil tekmovalni adrenalin. Zagotovo bi si 27-letnik želel, da bi se po pošteno odsluženi zaporni kazni prvič boril pred domačimi navijači, a lepi priložnosti za povratek med najboljše pač ne gre gledati v zobe. Kosednarja v ringu poljske organizacije Infinite Fighting Federation sicer čaka vse prej kot lahko delo v podobi Marcina Helda, ki šteje le 18 let in velja za čudežnega dečka poljskega MMA. Doslej je vpisal kar devet zmag in le en poraz, medtem ko je prvič v ring stopil že leta 2008. Mladega Poljaka odlikuje odlično znanje brazilskega jiu-jitsuja in je bil tudi večkratni poljski državni prvak. Tako kot v vseh predhodnih borbah se bo tudi tokrat boril v svoji domovini, po Brazilcu Jeanu Silvi pa bo Kosednar drugi tujec, katerega udarce bo izkusil na lastni koži. "Želva" že ima izkušnje s poljskimi borci, saj je tik pred odhodom za rešetke izgubil proti Macieju Gorskemu.

Največji uspeh Kosednarja je zagotovo borba za japonsko organizacijo Sengoku, kjer je sicer izgubil proti domačinu Kazunoriju Yokoti, a s srčno predstavo kljub temu požel obilo simpatij ljubiteljev mešanih borilnih veščin. Slovenski ljubitelji MMA pa se lahko nadejajo, da bodo Kosednarja na domačih tleh znova videli decembra na WFC 12.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.