Šport
16 ogledov

Žemlja drugič na OP Avstralije

Grega Žemlja se je drugo leto zapored uvrstil na OP Avstralije. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Še dva dneva in začel se bo prvi grand slam sezone. Bo poleg Polone Hercog na njem igral še kak Slovenec? Da! Grega Žemlja je dobil dvoboj tretjega kola kvalifikacij, Blaža Kavčiča pa ta še čaka.

Slovenski teniški igralec Grega Žemlja je premagal vse ovire za uvrstitev na glavni del prvega letošnjega turnirja za grand slam v Melbournu. Žemlja je v tretjem kolu kvalifikacij z izidom 2:1 v nizih premagal tajskega igralca Danaija Udomčokeja in bo drugič v karieri nastopil na odprtem teniškem prvenstvu Avstralije. Tajski tekmec (459. igralec na lestvici ATP), ki je bil najvišje na svetovni lestvici uvrščen na 77. mestu, je bolje začel dvoboj z dobljenim prvim nizom 6:3. Žemlja se ni predal in je v nadaljevanju prevzel vajeti ter dobil naslednja dva niza s 6:4, 6:1. Žemlja, ki na svetovni teniški lestvici ATP zaseda 142. mesto, si je lani priboril svoj prvi nastop na turnirju za grand slam v Melbournu, kjer je končal že v prvem kolu. Žemljo čaka v Melbournu že četrti nastop na turnirjih velike četverice. Najdlje se je prebil lani v drugi krog na igriščih odprtega teniškega prvenstva Francije v Roland Garrosu.

Tretje kolo kvalifikacij čaka še enega Slovenca. Najvišje uvrščeni slovenski teniški igralec na lestvici ATP in prvi nosilec kvalifikacij Blaž Kavčič je v drugem kolu premagal igralca iz Južnoafriške republike Rika De Voesta po treh nizih s 7:6 (3), 0:6, 6:0. Kavčiča v tretjem krogu čaka domačin Greg Jones.

Iz nadaljnjega tekmovanja je že izpadla Maša Zec Peškirič. V glavnem delu turnirja bo pri posameznicah nastopila Polona Hercog, ki ji je žreb za tekmico v prvem krogu dodelil Latvijko Anastasijo Sevastovo, trenutno 45. igralko na svetu, medtem ko je Hercogova na 47. mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.