Šport
18 ogledov

Žemlja gladko v četrtfinale, izpad pri dvojicah

grega žemlja EPA
Najboljši slovenski teniški igralec Grega Žemlja je v drugem krogu turnirja ATP v Casablanci z nagradnim skladom 420.000 evrov premagal Švicarja Henrija Laaksonena v dveh nizih. Žemlja je z Blažem Kavčičem nato v dvojicah izpadel proti Nemcema Christopherju Kasu in Dustinu Brownu.

Grega Žemlja je bil v prvem krogu boljši od Nemca Matthiasa Bachingerja s 6:7 (3), 7:5 in 7:6 (2), njegov naslednji tekmec pa bo zmagovalec dvoboja med drugim nosilcem, Južnoafričanom Kevinom Andersonom, in kvalifikantom Pablom Carreno-Busto iz Španije.

Žemlja, sicer osmi nosilec maroškega turnirja, je bil proti Henriju Laaksonenu, 294. igralcu sveta, veliki favorit. Švicar se mu je dostojno upiral le v prvem nizu, ki ga je Kranjčan dobil po podaljšani igri. V nadaljevanju je Žemlja povedel s 5:0 in brez težav dobil dvoboj.

V posamičnem delu turnirja v Maroku sta nastopala tudi Blaž Kavčič in Aljaž Bedene, ki pa sta svoje nastope končala v sredo v drugem krogu.

Žemlja bo danes nastopil še enkrat. V paru s Kavčičem se bo pomeril z nemško dvojico Christopher Kas/Dustin Brown. V dvojicah čaka nastop tudi Bedeneta, ki igra v paru s Poljakom Tomaszem Bednarekom, nasproti jima bosta stala Italijan Potito Starace in Daniele Bracciali.

Nemška dvojica premočna

Žemlja in Blaž sta se kasneje poslovila od tekmovanja v drugem krogu dvojic. Od slovenskega para sta bila uspešnejša Nemca Christopher Kas in Dustin Brown, ki sta zmagala s 6:3 in 6:2.

Nemška dvojica se bo v naslednjem krogu pomerila s slovensko-poljsko navezo Aljaž Bedene/Tomasz Bednarek. Slednja sta danes s 6:3 in 7:5 premagala italijanski par Potito Starace/Daniele Braccali.

Casablanca, ATP (410.000 evrov), 2. krog:

Grega Žemlja (Slo/8) - Henri Laaksonen (Švi) 7:6 (5), 6:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.