Šport
14 ogledov

Žemlja in Bedene izpadla v dveh nizih

aljaž bedene EPA
Slovenska teniška igralca Aljaž Bedene in Grega Žemlja sta turnir v Düsseldorfu z nagradnim skladom 410.200 evrov končala v drugem krogu. Bedene je klonil pred Nemcem Tobiasom Kamkejem, Žemlja pa je izgubil proti sedmemu nosilcu, Srbu Viktorju Troickemu.

Po tem, ko je Grega Žemlja, ki je trenutno na zanj rekordnem 49. mestu na lestvici ATP, prvi niz hitro izgubil, je v drugem pokazal boljši odpor. V deveti igri je tudi slavil na servis tekmeca in povedel s 5:4 ter serviral za zmago v tem nizu.

A je Viktor Troicki takoj odgovoril z enako mero in izenačil na 5:5. Oba sta nato dobila igri na svoj začetni udarec, v podaljšani igri pa je bil bolj zbran srbski teniški igralec ter po uri in 35 minutah zmagal s 6:3, 7:6 (3).

Že pred tem je tekmovanje končal tudi Aljaž Bedene. 84. igralec z lestvice ATP je moral v drugem krogu priznati premoč 77. igralcu sveta, Nemcu Tobiasu Kamkeju, ki je po dobri uri slavil s 6:1 in 6:4.

Hercogova in Majeričeva uspešno začeli kvalifikacije

Slovenski teniški igralki Polona Hercog in Tadeja Majerič sta uspešno prestali prvi krog kvalifikacij za odprto prvenstvo Francije v Parizu. Hercogova je s 3:6, 6:1 in 6:3 odpravila Hrvatico Ajlo Tomljanović, Majeričeva pa je bila s 6:4 in 6:3 boljša od Argentinke Marie Irigoyen.

Hercogova bo v drugem kvalifikacijskem krogu igrala proti Američanki Grace Min, Majeričeva pa proti petopostavljeni Argentinki Pauli Ormaechea. Glavni turnir Rolanda Garrosa se bo začel v nedeljo.

ATP Düsseldorf (410.200 EUR), 2.  krog:

Tobias Kamke (Nem) : Aljaž Bedene (Slo) 6:1, 6:4;
Viktor Troicki (Srb/7) : Grega Žemlja (Slo) 6:3, 7:6 (3).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.