Šport
21 ogledov

Žemlja in Kavčič v štirih nizih

Lani je Blaž Kavčič v Parizu obstal v drugem kolu, letos želi v tretjega. (Foto: EPA
Ta konec tedna tenisači igrajo Davisov pokal. Najboljši četrtfinala v svetovni skupini, Slovenci pa drugo kolo druge evroafriške skupine. Blaž Kavčič in Grega Žemlja sta premagala Bolgara za vodstvo Slovenije 2:0.
Zadovoljen sem, saj vodimo z 2:0, toda tisti, ki so bili na Otočcu, so videli, da ni šlo gladko.
Blaž Trupej

Po prvem dnevu drugega kola druge evroafriške skupine Davisovega pokala na Otočcu Slovenija vodi proti Bolgariji z 2:0. Najprej je Grega Žemlja premagal Todorja Eneva s 6:3, 6:1, 2:6, in 6:4, nato pa je bil Blaž Kavčič boljši od Grigorja Dimitrova z 1:6, 6:1, 6:0, in 6:3. Slovenska reprezentanca je tako oddaljena le še eno točko od uvrstitve v tretje kolo, ki pomeni zadnjo stopničko do preboja v višji rang tekmovanja, kar je osnovni cilj Slovenije v sezoni.

V svetovni skupini Davisovega pokala se borijo za preboj v polfinale. Prvi dan posamičnih dvobojev so povedli Francozi in Čehi, medtem ko so Srbi in Hrvati ter Argentinci in Rusi pred sobotnimi dvoboji dvojic izenačeni.

"V tretjem nizu sem se malce preveč sprostil, saj sem mislil, da bo tekmec kar sam od sebe izgubil. Vendar v Davisovem pokalu, ko zastopaš svojo državo, običajno daš vse od sebe in tudi Enev je tako storil. Nato sem vendarle odigral, tako kot znam, in na koncu zasluženo zmagal," je povedal Žemlja, ki je priznal, da se uvodnega dvoboja ni veselil. "Po eni strani je bolje, da igraš drugi, saj veš, kakšen je rezultat po prvem dvoboju, po drugi strani pa nisem nikoli rad igral v hudi vročini. Danes je bilo res vroče in med dvobojem sem spil ogromno tekočine. Po pravici povedano, sploh ne vem, koliko, saj sem imel pripravljene energijske napitke, zaužil sem tudi nekaj energijskih tablic, pa kup vitaminskih preparatov in ogromno vode. V takšnih razmerah je lahko pravilna prehrana in vnos tekočin v telo razlika med zmago in porazom."

"Povedati moram, da kljub zmagi nisem zadovoljen s svojo igro. V prvem nizu sem igral zelo slabo in to je Dimitrovu zagotovo dalo krila. Nato sem vendarle uredil svoje misli in igro ter odigral, tako kot znam. Vseeno moram biti z zmago zadovoljen, saj Slovenija vodi z 2:0 in je na dobri poti, da doseže zastavljeni cilj," je po zmagi dejal Kavčič. Zaključno oceno dneva je podal kapetan Blaž Trupej. "Zadovoljen sem, saj vodimo z 2:0, toda tisti, ki so bili na Otočcu, so videli, da vse ni šlo tako gladko. Fanta sta imela v določenih trenutkih težave z zbranostjo, vendar sta jih uspešno prebrodila in na koncu izvlekla dragoceni točki, ki nam omogočata malce bolj lagodno razmišljanje o tretji točki in končni zmagi."

Davisov pokal, druga evroafriška skupina:

Slovenija - Bolgarija 2:0
Grega Žemlja - Todor Enev 6:3, 6:1, 2:6, 6:4
Blaž Kavčič - Grigor Dimitrov 1:6, 6:1, 6:0, 6:3
Sobota, 10. julija:
Luka Gregorc/Grega Žemlja - Valentin Dimov/Ivajlo Trajkov
Nedelja, 11. julija:
Grega Žemlja - Grigor Dimitrov
Blaž Kavčič - Todor Eenev

Davisov pokal, četrtfinale svetovne skupine:

Moskva: Rusija - Argentina 1:1
Nikolaj Davidenko - David Nalbandian 4:6, 6:7 (5), 6:7 (6);
Mihajil Južni - Leonardo Mayer 6:3, 6:1, 6:4;

Clermont-Ferrand: Francija - Španija 2:0
Gael Monfils - David Ferrer 7:6 (3), 6:2, 4:6, 5:7, 6:4;
Michael Llodra - Fernando Verdasco 6:7 (5), 6:4, 6:3, 7:6 (2);

Split: Hrvaška - Srbija 1:1
Ivan Ljubičić - Novak Đoković 6:7 (3), 4:6, 1:6;
Marin Čilić - Victor Troicki 6:4, 7:5, 6:2;

Coquimbo: Čile - Češka 0:2
Nicolas Massu - Ivo Minar 0:6, 2:6, 3:6;
Paul Capdeville - Jan Hajek 0:6, 2:6, 1:6.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.