Šport
12 ogledov

Žemlja korak bliže Pekingu

Grega Žemlja se je drugo leto zapored uvrstil na OP Avstralije. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Grega Žemlja, 129. igralec na svetovni teniški jakostni lestvici ATP, je z zmago začel kvalifikacije za uvrstitev v glavni del teniškega turnirja ATP v Pekingu z nagradnim skladom 2,1 milijona dolarjev.

Kranjčan Grega Žemlja je v prvem kolu valifikacij zmagal po predaji njegovega poljskega tekmeca v tretjem nizu, po eni uri in 48 minutah dvoboja ter pri vodstvu s 5:3. Michal Przysiezny (89. igralec ATP) je dobil prvi niz s 7:5, drugi niz je gladko s 6:1 dobil Žemlja, slovenski teniški igralec pa je bolj podjetno začel tudi tretji niz. Žemlja se bo v drugem kolu kvalifikacij meril s prvim nosilcem kvalifikacij Nemcem Michaelom Berrerjem, ki je na svetovni teniški lestvici ATP uvrščen kar 78 mest višje.

Na ženskem turnirju z nagradnim skladom 4,5 milijona dolarjev bo v glavnem delu turnirja v posamični konkurenci nastopila Mariborčanka Polona Hercog, ki ji žreb ni bil najbolj naklonjen, saj bo prekrižala lopar z 21 mest višje uvrščeno teniško igralko. Hercogova, na 47. mestu WTA najvišje uvrščena slovenska teniška igralka, se bo v prvem krogu pomerila z igralko prve trideseterice, Slovakinjo Danielo Hantuchovo, ki je na lestvici WTA 26. igralka.

Slovenski predstavnici bosta tekmovali tudi v konkurenci ženskih dvojic. Hercogova bo igrala v paru z Nemko Julio Görges, na turnirju pa bo prav tako nastopila uveljavljena in preizkušena češko-slovenska kombinacija Kveta Peschke/Katarina Srebotnik; igralki sta celo drugi nosilki pri dvojicah.

Prva nosilka pri ženskah je najboljša danska teniška igralka Caroline Wozniacki, ki bo v Pekingu igrala še sveža po zmagi na turnirju WTA v Tokiu, ob dobri uvrstitvi, uvrstitvi v četrtfinale v Pekingu, pa bo prevzela prvo mesto na lestvici WTA. Zaradi poškodb so nastop na odprtem teniškem prvenstvu Kitajske odpovedale prva na svetovni lestvici Američanka Serena Williams, njena sestra Venus in zmagovalka US opna Belgijka Kim Clijsters.

Pri moških je prvi nosilec lanski zmagovalec Srb Novak Djoković, finalist zadnjega turnirja za grand slam v sezoni v Flushing Meadowsu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.