Šport
15 ogledov

Žemlja po dveh urah in pol strl Bedeneta za finale

Nišikori Nishikori Žemlja OP Francije Pariz Roland Garros Reuters
Grega Žemlja je dobil slovenski obračun z Aljažem Bedenetom v polfinalu portoroškega challengerja. Prvi nosilec bo v finalu igral z Avstrijcem Martinom Fischerjem.

Najboljši slovenski teniški igralec Grega Žemlja je prvi finalist turnirja serije challenger v Portorožu. V polfinalu je po dveh urah in 32 minutah premagal drugega najboljšega slovenskega tenisača Aljaža Bedeneta s 6:7, 7:5 in 6:2.

Žemlja tako ostaja gospodar slovenske teniške scene. V enajstih dvobojih z reprezentančnima kolegoma Blažem Kavčičem in Bedenetom še ni izgubil; Kavčiča je premagal petkrat, Bedeneta pa šestkrat.

Kmalu najvišje v karieri

Z uspehom v polfinalu bo Žemlja v nedeljo ob 19. uri naskakoval šesto zmago na turnirjih serije challenger, hkrati pa si je z uvrstitvijo v finale zagotovil še toliko točk za lestvico ATP, da bo ob unovčenih za uspeh v Wimbledonu v ponedeljek presegel svojo doslej najvišjo uvrstitev v karieri - 49. mesto.

Žemlja je tokrat tri leta mlajšega kolega iz Ljubljane ugnal, potem ko je bil slednji bližje zmagi kot kdajkoli. V drugem nizu je namreč Bedene povedel z "breakom" prednosti, vendar ga ni dolgo zadržal. Žemlja je izenačil na 4:4, nato dobil niz s 7:5, v tretjem pa tekmeca povsem dotolkel. Od trenutka, ko sta Bedeneta ločili dve igri do zmage, pa do konca dvoboja ga je nadigral z 11:3 v igrah.

Spet se je izvlekel

"Tekma je bila težka in zdaj sem kar močno utrujen. Bil sem v podobnem položaju kot lani na turnirju na Kitajskem, a sem se znova izvlekel. Ne vem, koliko pri tem štejejo izkušnje. Jaz sem le vztrajal in se boril do konca," je po dvoboju povedal Žemlja. Bedene je tekmecu stisnil roko in priznal, da je zasluženo zmagal.

"Vsa stvar je v glavi. Nisem ga še premagal in zato sem izgubil tudi danes. Do polovice drugega niza sem bil prepričan v uspeh, nato pa me je nekaj sodniških odločitev vrglo iz tira in Grega je vse skupaj izkoristil. Čeprav naju na lestvici ATP loči 35 mest, tokrat nisem čutil razlike med nama," je dodal Bedene.

Žemlja se bo v nedeljskem finalu pomeril z Avstrijcem MartinomFischerjem, ki je v treh nizih premagal Španca Adriána Menéndeza-Maceirasa

Tilia Slovenia Open, polfinale, rezultata:

Grega Žemlja (Slo/1) : Aljaž Bedene (Slo/3) 6:7 (5), 7:5, 6:2;
Martin Fischer (Avt) : Adrián Menéndez-Maceiras (Špa) 3:6, 6:3, 6:3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.