Šport
12 ogledov

Žemlja po podaljšani igri brez OP ZDA

Grega Žemlja Reuters
Slovenski teniški igralec Grega Žemlja je obstal na zadnji stopnički pred prebojem na glavni del odprtega prvenstva ZDA v New Yorku, zadnjega letošnjega grand slama.

Potem ko je osmi nosilec Grega Žemlja v drugem kolu kvalifikacij gladko ugnal Švicarja Marca Chiudinellija (6:4, 6:4), je v tretjem kolu po podaljšani igri tretjega niza s 4:6, 6:2, 6:7 (5) klonil proti Kanadčanu Vasku Pospisilu, 20. nosilcu.

Zaradi slabega vremena, ki je v petek krojil spored kvalifikacij, je moral Žemlja v istem dnevu odigrati kar dva dvoboja na trdi podlagi Flushing Meadowsa. Potem ko je pred popoldnevom izločil Chiudinellija, je zvečer po lokalnem času lopar prekrižal še s Pospisilom. Žemlja se je odlično boril do podaljšane igre v tretjem nizu, ko je pri 4:5 tekmecu ubranil zaključno žogo, v podaljšani igri pa je ostal pri petih točkah in se mu tako ni uspelo prebiti na glavni del.

Prireditelji so zelo pohiteli, da so pod streho spravili vse kvalifikacijske dvoboje, saj se vzhodni obali ZDA bliža hurikan Irene. Oblasti so v New Yorku že razglasile izredne razmere.

V glavnem delu zadnjega letošnjega grand slama, ki se začenja v ponedeljek, bosta takoslovenske barvne branila le Polona Hercog in Blaž Kavčič, oba iz prve stoterice jakostne lestvice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.