Šport
32 ogledov

Žemlja pred vrati glavnega turnirja

Žemlja se bo za nastop na glavnem turnirju pomeril s Špancem Santiagom Venturo a Žurnal24 main
V drugem krogu kvalifikacij za nastop na teniškem turnirju v Roland Garrosu je Grega Žemlja opravil s Špancem Guillermom Alcaidejem (6:4, 6:4). Zdaj ga čaka odločilni tretji dvoboj.

Slovenski teniški igralec Grega Žemlja je v drugem krogu kvalifikacij za glavni del odprtega prvenstva Francije v Parizu premagal Španca Guillerma Alcaideja. Žemlja, sicer 26. nosilec kvalifikacij, je po dobri uri igre gladko slavil zmago z dvakrat po 6:4.

V naslednjem krogu kvalifikacij bo Žemlja lopar prekrižal z boljšim iz dvoboja med 14. nosilcem kvalifikacij Špancem Santiagom Venturo in Belgijcem Rubénom Bemelmansom. Na glavni del turnirja se je neposredno uvrstil Blaž Kavčič. Slovenija bo tako imela na petkovem žrebu prvič v zgodovini svojega predstavnika neposredno na glavnem delu Roland Garrosa.

Poleg Kavčiča imata nastop na drugem letošnjem turnirju za veliki slam zagotovljen tudi Polona Hercog in Katarina Srebotnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.