Šport
30 ogledov

Žemlja v finalu s Čilencem

Grega Žemlja je bil uspešen v vseh treh kolih kvalifikacij. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Slovenski teniški igralec Grega Žemlja uspešno nastopa na 35.000 dolarjev vrednem challengerju ATP v mehiškem Cancunu, saj se bo v finalu pomeril s Čilencem Nicolasom Massujem

Peti nosilec je namreč po treh nizih s 6:3, 5:7 in 7:6 (5) premagal Španca Adriana Menendez-Maceirasa. V finalu se bo Žemlja, ki brani lanski naslov in s tem kup točk za lestvico ATP, pomeril s Čilencem Nicolasom Massujem.

"Dvoboj proti Špancu sem začel zelo dobro in držal visok ritem igre. V drugem nizu je tudi Menendez začel igrati bolje in tenis je bil vse do konca na visoki ravni. V zaključku drugega niza sem že zapravil štiri zaključne žoge za zmago, vendar pa pozneje po treh urah in pol vseeno zmagal v podaljšani igri tretjega niza," je po dvoboju na svojem blogu na straneh Teniške zveze Slovenije zapisal Žemlja in dodal: "No, jutri je že nov dan, poizkusil se bom kar najbolje regenerirati, že okrog 13. ure pa je na sporedu finale. Moj nasprotnik je Nicolas Massu iz Čila, pred nekaj leti že igralec iz 'top 10' na svetu."

Žemlja in Massu sta se pomerila lansko leto na challengerju v italijanski Genovi, v treh nizih pa je bil uspešnejši Čilenec. Massu, sicer dvakratni olimpijski prvak (na OI v Atenah leta 2004 je zmagal tako med posamezniki kot v dvojicah), je letos sicer četrti nosilec challengerja v Cancunu, leta 2004 pa je bil že med najboljšo deseterico igralcev na lestvici ATP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.