Šport
46 ogledov

Žena postavila ultimat: "Ali Kličko ali jaz!"

Lennox Lewis Vitalij Kličko EPA
Največji ljubitelji novejše zgodovine boksa verjetno nikoli ne boste pozabili 21. junija 2003, ko sta se v Los Angelesu pomerila Vitalij Kličko in Lennox Lewis, ki je zmagal po kontroverzni odločitvi sodnikov.

Sodniki so borbo v Staples Centru v šesti rundi prekinili zaradi poškodbe očesa Vitalija Klička in zmago podelili Lennoxu Lewisu. Odločitev je sprožila nemalo burnih odzivov, a ostalo je pri zmagi Britanca. Po borbi so mnogi pričakovali ravanšo, ki pa je nikoli nismo dočakali. Vsa ta leta so mediji in strokovnjaki razmišljali in ponujali različne razlage, zakaj do povratnega dvoboja ni prišlo, a pravega razloga vse do danes niso odkrili. Lewis je celo obljubil, da s Kličkom znova stopil v ring, vendar je ostalo zgolj pri besedah. Zakaj? Razlog se ni skrival v strahu ali denarju, temveč v soprogi Lewisa, Violeti Chang. Življenjska sopotnica je Britancu postavila ulitmat: "Ali Kličko ali jaz!". Britanec se je očitno raje odločil za Violeto in na presenečenje boksarskih navdušencev namesto nove borbe s Kličkom napovedal konec kariere in odhod v pokoj. "Lennox je po borbi dejal: 'Čutim, da Vitaliju dolgujem ravanšo!' No, kaj kmalu je odšel v zgodovino. Čeprav se je hotel boriti, mi je dejal, da mu je žena postavila ulitmat," je po slabih desetih letih razkril Lewisov menedžer.

Komentarjev 1
  • redcock 07:57 26.september 2011.

    Tu pa res ni bilo kontraverzne odločitve. Kličko se je sivcer enakovredno upiral vendar je imel arkado razbito. Če borba ne bi bila prekinjena bi lahko imel trajne posledice in po verjetnosti bi ga čakal Knockdawn, ker ne bi več ...prikaži več videl. Sicer je pa iz slik lepo vidno. Špekulacije, da je bil po točkah naprej pa niso raesnične temveč sta bila do takrat izenačena.