Šport
24 ogledov

Ženska reprezentanca s težavami

Hanes Reichelt zavzeto trenira veleslalom. Žurnal24 main
Avstrijska smučarska reprezentanca se na novo sezono pripravlja v novozelandskem Trebleocnu. Več težav imajo v ženskem delu reprezentance - Götschlova še okreva po poškodbi, Hospova pa je prehlajena.

»Pogoji tukaj so zelo dobri. Do sedaj smo imeli tudi srečo z vremenom in priprave potekajo po načrtih,« je bil s potekom priprav zadovoljen šef moškega dela avstrijske reprezentance Toni Giger. Moška reprezentanca sedaj ni več razdeljena na štiri dele, ampak na tri. Tako se ekipa deli na tehnični disciplini, tehnični disciplini in kombinacijo ter hitri disciplini in kombinacijo. V vodstvu reprezentance pa so veseli vesti, da po v celoti izgubljeni lanski sezoni, Stephan Görgel odlično napreduje, njegova forma pa je že na zavidljivem nivoju.

Tudi ženske v Trebleconu
V Treblecon pa je šele pred nekaj dnevi prispel ženski del reprezentance za hitre discipline. Te so osem dni preživele v družbi Aksla Lunda Svindala in norveške reprezentance. Trenirali so na Mount Huttu. Specialistke za tehnične discipline pa so trenirale v Wanaki. Tam je nekaj dni treninga zaradi prehlada izpustila Nicole Hosp, vendar pa v reprezentanci zagotavljajo, da bo do 30. avgusta že nared. Od A reprezentance na Novi Zelandiji ni Renate Götschel, ki se bo po operaciji kolena na smuči vrnila septembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.