Šport
18 ogledov

Zgodilo se je prvič po letu 2002

Anže Kopitar Los Angeles Kings Florida Panthers Profimedias
V najmočnejši hokejski ligi na svetu so v noči na nedeljo odigrali enajst tekem.

Hokejisti Los Angeles Kings so v domačem Staples Centru izgubili proti Floridi Panthers z 2:3. Slovenski zvezdnik v dresu kraljev Anže Kopitar je v statistiko vpisal le tri strele, za njegovo ekipa sta zadela Tanner Pearson in Dwight King, za Florido so bili natančni Jussi Jokinen, Jonathan Huberdeau in Aleksander Barkov.

Florida je zmagala sedmo od zadnjih osmih tekem in štiri zaporedne v gosteh, medtem ko je Los Angeles izgubil drugič zaporedoma. Panterji so sicer v Los Angelesu nazadnje zmagali 27. novembra 2002.

Goste je v 16. minuti v vodstvo popeljal Huberdeau, kateremu je podal Barkov. Jokinen je na 2:0 povišal na začetku druge tretjine, ko je izkoristil nezbranost domače obrambe. King je v šesti minuti druge tretjine po gneči pred vrati Roberta Luonga, ki je zbral 33 obramb, znižal na 1:2, šest minut kasneje je Pearson po lepi akciji izenačil na 2:2. Barkov je končni izid postavil po 15 sekundah igre v tretji tretjini, ko je bil spretnejši od treh igralcev Los Angelesa, ki so ga neuspešno ovirali.

"Dirka za končnico na vzhodu je res tesna, veliko je na kocki, toda nas veseli, kako pridemo do gola s prvim napadom in zelo solidno obrambo," je povedal začasni trener Floride Tom Rowe, njegov kolega na klopi kraljev Darryl Sutter je pokomentiral: "Spet smo lovili zaostanek. Vrnili smo se, borili smo se. Smo nekoliko prekratki na klopi."

Devet golov v Torontu

Največ golov na 11 tekmah, ko so bile na sporedu v noči na soboto, so videli gledalci na kanadskem derbiju med Torontom in Ottawo, ki se je končal s 3:6. Mark Stone je prispeval en gol in štiri podaje, Derick Brassard pa dva gola in podajo. Ottawa je sicer vodila z 2:0, Toronto jo je ujel in dobrih dveh minutah zadnje tretjine vodil že s 3:2, nato pa prejel štiri gole.

Dallas je po podaljšku s 4:3 premagal Tampo Bay, junak tekme je bil Antoine Roussel s tremi goli, odločilnega v podaljšku je dosegel Jamie Benn.

Vodilna ekipa vzhodne konference Washington je po kazenskih strelih klonil proti Detroitu z 2:3, najboljša ekipa zahodne konference Minnesota je bila s 5:2 boljša od Nashvilla.

NHL, izidi:

Los Angeles Kings - Florida Panthers 2:3
Anže Kopitar brez točke za LA Kings.

Buffalo Sabres - St. Louis Blues 3:2
Montreal Canadiens - Winnipeg Jets 1:3
Detroit Red Wings - Washington Capitals 3:2
Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators 3:6
New Jersey Devils - New York Islanders 3:2
Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers 1:3
Dallas Stars - Tampa Bay Lightning 4:3*
Minnesota Wild - Nashville Predators 5:2
Arizona Coyotes - San Jose Sharks 1:4
Vancouver Canucks - Calgary Flames 2:1*

* - po podaljšku

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.