Šport
26 ogledov

Zgodovinska zmaga Daphne Turner

Tweety z vsemi žetoni in zmagovitim handom. (Foto: pokernews.si) Žurnal24 main
Daphne "Tweety" Turner je postala prva ženska, ki se lahko pohvali s kar dvema osvojenima WSOP-Circuit šampionskima prstanoma.

Pred dnevi se je v New Orleansu, na enem od turnirjev serije WSOP-Circuit, Američanka Daphne "Tweety" Turner zapisala v zgodovino, saj je z zmago na turnirju, postala šele prva ženska, ki se lahko pohvali s kar dvema osvojenima WSOP-Circuit šampionskima prstanoma.

Očitno klima v New Orleansu Američanki res ustreza, saj je tu pred letom dni osvojila svoj prvi šampionski prstan, kateremu je pred dnevi dodala še enega, po tem ko je ugnala prav vso konkurenco na Mixed Game turnirju s prijavnino 340$.

Skupaj je na turnirju nastopilo 68 tekmovalcev, ki so skupaj ustvarili nagradni sklad 19.788$, po prvem dnevu pa so odpadli vsi razen osmerice, ki se je nato naslednji dan udarila za zmago. Med osmimi finalisti sta se lahko le Daphne Taylor in Allen Kessler že pohvalila z osvojenim šampionskim prstanom, medtem ko so ostali na svojo priložnost še čakali.

Daphne je odlično začela dan, saj je prišla na finalno mizo kot druga po žetonih in se je nato odlično borila, bila vpletena v kar nekaj izločitev in se nato po sedmih urah tudi povsem zasluženo uvrstila v heads-up del turnirja, kjer ji je nasproti stal prav Allen Kessler.

A tudi Kessler ji ni mogel preprečiti zmagoslavja, saj je Američanka z njim opravila v slabi uri in pol, do končne odločitve pa je prišlo na turnu zadnje igre PL Omahe, ko so na mizi že ležale skupne karte {K-Diamonds}{Q-Hearts}{6-Hearts}{8-Diamonds}. Kessler je svoje žetone spravil v igro z dvema paroma,Tweety pa je njegovo stavo izenačila s parom asov in vlečko lestvice ({A-Clubs}{A-Hearts}{4-Hearts}{J-Diamonds}). To vlečko je nato dokončala {10-Diamonds}, ki je padla na riverju in tako se je zmage in 6.727$ nagrade veselila Daphe Turner, medtem ko se je moral Kessler na koncu zadovoljiti z osvojenim 2. mestom in 5.155$ nagrade.

Uspeh Američanke je še toliko večji, saj se sama le redko udeležuje turnirjev, v primerjavi s preostalimi igralci, ki nastopajo na turnirjih serije WSOP-Circuit, pa bi lahko celo rekli da je novinka v svetu pokra.

Po svoji veliki zmagi se je v pogovoru s predstavniki medijev Daphne le nekoliko razgovorila ter povedala, da se v prihodnje namerava udeležiti več turnirjev, upa pa, da ji bo uspelo letos nastopiti tudi na katerem od turnirjev prvenstva WSOP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.