Šport
15 ogledov

Zgodovinski Ovečkin ohranil Washington v igri

Ovečkin Carlson Ward St. Louis Blues Washington Capitals liga NHL Reuters
Ruski hokejski zvezdnik Aleksander Ovečkin se je vpisal v zgodovino severnoameriške lige NHL, saj je še peto sezono dosegel vsaj 50 zadetkov, ob tem pa je Washingtonu na tekmi proti St. Louis Blues pomagal do zmage (4:1).

Z zmago nad St. Louis Blues so Washington Capitals ohranili upanje na končnico. Zdaj zaostajajo štiri točke za Columbus Blue Jackets v boju za zadnje mesto končnice vzhoda.
Ruski zvezdnik Aleksander Ovečkin je postal 11. hokejist v zgodovini lige, ki je dosegel vsaj 50 golov v petih sezonah. Najboljša v tej statistiki sta sicer Mike Bossy in Wayne Gretzky, ki jima je to uspelo devetkrat.

Ovečkin, ki je na tekmi proti St. Louisu, ta si je že pred časom zagotovil nastop v končnici zahoda, dosegel tudi podajo, je vratarja Ryana Millerja premagal v uvodni tretjini in dosegel še 50. gol to sezono. To je prvič po sezoni 2009/10, da je Rusu uspel takšen dosežek, največ zadetkov pa je doslej dosegel v sezoni 2007/08, ko je zbral kar 65 golov.

Za vse življenje

"Ta dosežek mi veliko pomeni. Gre za res veliko številko, ki bo z menoj vse življenje," je ob novem mejniku dejal Ovečkin. Hokejisti moštva Minnesota Wild pa so v domači dvorani v St. Paulu po pravi drami na tekmi proti Boston Bruins le izpolnili cilj in si priigrali končnico v zahodni konferenci. Po kazenski strelih so namreč zmagali s 4:3, strelec odločilnega gola je bil Mikko Koivu. Že pred tem je gostiteljem podaljšek priigral Ryan Suter, ko je zadel 65 sekund pred koncem rednega dela.

"Želeli smo si danes uresničiti cilj," je dejal Jason Pominville, ki je proti Bostonu dosegel dva gola in podajo. Koivu, ki je zbral dve podaji, je bil edini uspešen pri izvajanju kazenskih strelov, ko je v drugem krogu premagal vratarja Tuukko Raska. Ko je domači vratar Ilja Brizgalov zaustavil poskus Brada Marchanda, se je v dvorani začela proslava.

Toronto "osramočen" brez končnice

Bruins, ki bodo v končnici številka 1 vzhodne konference, so vodilnega strelca ekipe Jaroma Iginlo zadržali na klopi še na tretji tekmi, saj okreva po poškodbi. Na Floridi so Philadelphia Flyers s 5:2 premagali domače Florida Panthers, se zmago prebili v končnico in pokazali, da so dobro pripravljeni na nadaljnje boje. Med strelce so se vpisali še Tye McGinn, Sean Couturier in Vincent Lecavalier, vratar Steve Mason pa je zbral 38 obramb. Prav tako na Floridi so Tampa Bay Lightning s 3:0 odpravili Toronto Maple Leafs in jim tako odvzeli še zadnje upanje na nadaljevanje sezone.

Ondřej Palát je dosegel dva gola, vratar Anders Lindbäck je zbral 25 obramb. "Nismo v šoku," je po tekmi dejal trener Toronta Randy Carlyle in dodal: "Smo pa zelo, zelo razočarani in osramočeni. Mislim, da je naša ekipa sposobna veliko več, kot je pokazala. In prav to je najbolj skrb vzbujajoče."

Na preostalih tekmah so Buffalo Sabres z 2:4 izgubili proti Detroit Red Wings, New York Rangers, ki so se večer pred tem uvrstili v končnico, pa so s 4:1 premagali Carolina Hurricanes. Dallas Stars so bili po kazenskih strelih s 3:2 boljši od Nashville Predators, Columbus Blue Jackets pa so bili po podaljšku s 4:3 boljši od Phoenix Coyotes. Tako New York Islanders kot Edmonton Oilers so izgubili pred domačimi gledalci. Otočani z 1:4 proti Ottawa Senators, naftarji pa so prav tako z 1:4 klonili proti Colorado Avalanche.

Canucks odpustili direktorja

Moštvo Vancouver Canucks se je zaradi slabe sezone odločilo, da odpusti direktorja Mika Gillisa. Vancouvru se prvič v zadnjih šestih letih ni uspelo uvrstiti v končnico lige, Gillis pa je bil vso sezono tarča kritik, ker je zaposlil razvpitega trenerja Johna Tortorella.

Tortorella, ki je bil pred tedni deležen suspenza, saj se je želel na eni od tekem stepsti s trenerjem Calgaryja Bobom Hartleyjem, bo verjetno naslednji, ki bo v Vancouvru dobil nogo. Vancouver je možnosti za končnico izgubil v ponedeljek, ko je ekipa z 0:3 izgubila proti Anaheim Ducks. Gillis je bil na čelu Vancouvra od leta 2008, pod njegovim vodstvom se je moštvo petkrat zapored uvrstilo v končnico, pred njim je bilo daleč od takšnih uspehov.

Liga NHL, rezultati:

Buffalo Sabres : Detroit Red Wings 2:4
New York Rangers : Carolina Hurricanes 4:1
Tampa Bay Lightning : Toronto Maple Leafs 3:0
St. Louis Blues : Washington Capitals 1:4
Dallas Stars : Nashville Predators 3:2**
New York Islanders : Ottawa Senators 1:4
Columbus Blue Jackets : Phoenix Coyotes 4:3*
Florida Panthers : Philadelphia Flyers 2:5
Minnesota Wild : Boston Bruins 4:3**
Edmonton Oilers : Colorado Avalanche 1:4
* – po podaljšku
** – po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.