Šport
47 ogledov

IIHF nad risa: Nevarno in neodgovorno!

žiga jeglič EPA
Selektor slovenske hokejske reprezentance Nik Zupančič na naslednjih dveh tekmah ne bo mogel računati na Žiga Jegliča.

Disciplinska komisija Mednarodne hokejske zveze (IIHF) je kaznovala slovenskega napadalca Žiga Jegliča z dvema tekmama prepovedi igranja zaradi prekrška na sobotni tekmi svetovnega prvenstva v Franciji proti Švici, so sporočili iz Hokejske zveze Slovenije.

Slovenija je s Švico izgubila s 4:5 po kazenskih strelih, danes ob 12.15 pa bo igrala drugo tekmo SP s svetovnimi prvaki Kanadčani.

Kot je zapisano v obrazložitvi IIHF je Žiga Jeglič ob menjavi na ledu namerno brcnil švicarskega hokejista Thomasa Rufenachta, kar predstavlja kršitev pravil IIHF. Jeglič se bo risom na ledu lahko spet pridružil na tekmi proti Finski 10. maja.

"Jegličeva brca kaže očitno namero, da bi nasprotnika zadel v predel glave in vratu, pri čemer je šlo za kršitev 152. člena, ki predvideva prepoved dveh tekem. To je bilo nevarno in neodgovorno dejanje, ki bi lahko imelo za posledico resno poškodbo," so zapisali na spletni strani Iihfworlds2017.com.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.