Šport
16 ogledov

Zigmund odčital lekcijo

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Potem ko nekaj časa na spletu ni bilo junaka, ki bi se bil na najdražjih Pot-Limit Omaha mizah Full Tilt Pokra, pripravljen spopasti z Ilarijem "Ziigmund" Sahamiesom, sta se ta konec tedna le našla 2 junaka.

Oba pa sta že po nekaj urah s Fincem Ilarijem "Ziigmundom" Sahamiesom svojo odločitev globoko obžalovala. Edina, ki sta se mu upala postaviti po robu, sta bila Cole South in Brian Hastings, oba inštruktorja portala Cardrunners, katera pa je nato Ziigmund v enem samem večeru skupaj olajšal za nekaj več kot 815.000$!

Finec je tokrat po dolgem času spet pokazal, da še vedno zna igrati, tako kot je igral še lani, ko je klical tudi najbolj nesramno bogate stave z naravnost obupnimi kartami in zvrhano mero optimizma in nam je tako iz dneva v dan pripravljal zanimive predstave.

Niso pa nam bile znane le "Ziigmundove" vragolije, temveč smo po kar nekaj mesecih ponovno videli nekaj nekoliko bogatejših iger, saj so tokrat kar 3 igre presegle znamko 350.000$, najdražja pa je bila težka celo 441.985$. Te se seveda še vedno ne morejo primerjati z najdražjimi igrami, ki so jih krojili Antonius, Ivey in Dwan, vendar pa so dober indic, da se stvari tudi v spletnem pokru počasi vračajo na svoje mesto.

Prizorišče za tokratne gladiatorske igre med Southom, Hastingsom in Sahamiesom so bile 500$/1.000$ Pot-Limit Omaha mize na Full Tilt Pokru, vsak od igralcev pa se je s Fincem pomeril 1 na 1, pri čemer je bil prvi na vrsti Cole South.

Slednji je z "Ziigmundom" sicer resda odigral le 314 iger, kar pa je Fincu povsem zadoščalo, da je nasprotnika obral za več kot 620.000$, k čemur je v veliki meri botrovala tudi zmaga v največji igri njunega dvoboja.

V tej igri, skupaj težki kar 317.994$, je z višanjem na 3.000$ letvico prvi dvignil South, vendar mu Ilari ni ostal dolžan in je ceno za flop kmalu dvignil na 9.000$, kar je očitno zadovoljilo izzivalca, saj je ta njegovo stavo le izenačil. Na flopu {5-Spades}{A-Clubs}{10-Clubs} je nato prvi po žetonih segel Finec, ki je v igro spravil novih 14.000$, vendar to ni prestrašilo Američana, ki je kmalu povišal na 60.000$. Ziigmund je po kratkem premisleku oznanil svoj all-in, ki ga je South izenačil in obrnil {K-Clubs}{9-Clubs}{Q-Hearts}{4-Spades}, medtem ko je Sahamies v rokah držal {9-Hearts}{6-Clubs}{5-Clubs}{5-Hearts}.

Fanta sta se odločila, da preostale skupne karte razdelita dvakrat, kar pa vseeno ni zadostovalo, da bi South dobil nazaj vsaj svoj vloženi denar, saj sta najprej {10-Spades} in {7-Hearts} ter nato še {5-Diamonds} in {6-Diamonds} le še potrdili "Ziigmundovo" zmago in tako je celoten izkupiček igre na koncu romal v njegove roke.

Po Southu je na svoj račun nato prišel še Brian Hastings, ki jo je sicer odnesel nekoliko bolje kot njegov prijatelj, a dvoboj nato tudi sam vendarle končal v rdečih številkah. Hastings je sicer vzdržal nekoliko dlje kot South, saj je s Fincem odigral "kar" 662 iger, v katerih je skupaj izgubil nekaj manj kot 200.000$.

V dvoboju med Hastingsom in Sahamiesom je prišlo tudi do največje igre večera, ki pa je, kakopak, pripadla Fincu. Tudi to igro je z višanjem na 3.000$ odprl izzivalec (Hastings), Sahamies je nato povišal na 9.000$, še preden pa bi na mizi lahko pristale prve tri skupne karte, je Hastings letvico dvignil kar na 27.000$. Finec je njegovo stavo izenačil ter se na flopu {Q-Diamonds}{K-Clubs}{2-Clubs} svoji stavi najprej odpovedal, nato pa dokaj hitro izenačil nasprotnikovo stavo v višini 39.000$. "Ziigmund" se je nato ponovno opogumil, ko je na mizi pristala {7-Hearts}, saj je v igro nemudoma spravil novih 132.000$, Hastings pa je v igro spravil še nekaj 10.000$ več in s tem oznanil svoj all-in.

Finec ga je seveda hipoma izenačil ter obrnil karte {K-Spades}{Q-Spades}{J-Hearts}{6-Spades}, Hastings pa je pokazal {8-Spades}{7-Spades}{6-Clubs}{4-Clubs}. Tudi v tem primeru sta igralca zadnjo skupno karto razdelila dvakrat, vendar ne {5-Diamonds}, ne {9-Hearts} ni bila po okusu Američana in tako je tudi največji izkupiček večera pripadel Fincu.

Po dobrem začetku leta, ko si je že v januarju priigral skoraj 2 milijona dolarjev, je nato Finec zadnjih nekaj mesecev doživljal pravi rezultatski vlakec smrti, ki se je ves čas gibal okoli tiste magične pozitivne ničle. A v zadnjem obdobju se zdi, da je Ilari ponovno dvignil svoj nivo igre, kar se pozna na njegovi bilanci, saj je "Ziigmund" trenutno med večjimi zmagovalci letošnjega leta, saj je doslej zaslužil že več kot 1,7 milijona dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.