Šport
22 ogledov

Ziigmund dobil po prstih

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Kljub nekaterim težkim besedam, ki jih je po svojem zadnjem porazu izrekel Ilari "Ziigmund" Sahamies, se Finec naposled vendarle ni umaknil s Full Tilt Pokra.

A namesto da bi bil gologlavi specialist za PLO za svoj pogum in vztrajnost nagrajen, jih je še enkrat dobil po prstih, saj je Finec tudi ob odsotnosti vseh ameriških nasprotnikov izgubil novih 275 tisoč dolarjev.

Ko je že kazalo, da se bo Finec po zadnjih hudih porazih, o katerih smo poročali, vendarle pobral in se znova vrnil na pota stare slave, pa so mu pot prekrižali stari znanci, kot so Rui Cao, Patrik Antonius in Gus Hansen. Po odličnem začetku tedna, ko si je priigral dobiček v višini nekaj več kot 135 tisoč dolarjev, je nato Sahamies že včeraj vnovič  popustil in v obračunu z zgoraj naštetimi asi, ki sta se jim pridružila tudi "Esvedra" in "ronnyr37617", spet ostal brez zajetnega kupčka denarja.

Finca je bilo zadnjih nekaj dni na Full Tiltu praktično nemogoče zgrešiti, saj je bil navzoč na skorajda vseh aktivnih PLO-mizah, od tistih s slepimi stavami 50$/100$ pa do tistih rednih – 300$/600$. Prav te, ki jih je "Ziigmund" najbolj vajen, pa so se zanj tokrat vnovič izkazale za najbolj pogubne, saj je na njih izgubil največ denarja. Na drugi strani pa so največ veselja zagotovo prinesle Francozu, ki sliši na ime Rui Cao, saj je slednji v vsega 460 igrah, tudi na račun Finca, na njih zaslužil nekaj manj kot 200 tisoč dolarjev!

Med drugim je Francoz dobil tudi sila zanimivo igro težko 116.074$, katero je z višanjem na 1.200$ odprl kar sam, “NoPasaran” je povišal na 4.620$, “Ziigmund” in “psychobenny” pa sta to stavo nato le izenačila. A to očitno ni bilo všeč Francozu, ki je kot zadnji ponovno posegel po svojih žetonih letvico posledično dvignil kar na 24.920$. Njegova stava je iz igre pregnala “NoPasaran-a”, vendar pa se tako “Ziigmund”, kot tudi “psychobenny” nista pustila pregnati in sta izenačila tudi to stavo. Celotno dogajanje je nato svoj vrhunec doseglo na flopu {10-Hearts}{9-Hearts}{K-Diamonds}, kjer je “psychobenny” nemudoma oznanil svoj all-in, ki pa ga je na koncu izenačil le Cao. Slednji je pokazal {A-Clubs}{A-Hearts}{5-Hearts}{2-Hearts} za par asov in najboljšo možno vlečko barve, medtem ko je “psychobenny” vse svoje upe polagal na {8-Diamonds}{7-Clubs}{6-Hearts}{4-Hearts} (vlečki lestvice in slabše barve).

Kot po pravilu, sta igralca zadnje 2 skupni karti razdelila dvakrat, vendar to ni prineslo spremembe v končnem rezultatu, saj sta tako {3-Hearts}/{Q-Hearts}, kot tudi {K-Spades}/{A-Spades} zgolj potrdili Francozovo zmago.

Presenetljivo, pa tudi po tem porazu Finec še ni imel dovolj, saj je bil prav med pisanjem tega članka ponovno opažen na najdražjih PLO mizah Full Tilt Pokra, na katerih se je s kar nekaj uspeha, spopadal s skandinavskim rojakom Gusom Hansenom. Ob tem se poraja vprašanje – ali bo zmaga nad Dancem dovolj, da Sahamies prekine svoj negativni niz in ponovno začne nizati zmage, ali pa bo tudi v primeru zmage Finec že nekaj dni kasneje, ves denar ponovno razdal med svoje nasprotnike?

Bomo videli …

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.