Šport
9 ogledov

Ziigmund se vrača!

Žurnal24 main
Potem, ko je bilo preteklo leto za Ilarija »Ziigmunda« Sahamiesa precej težavno, je v začetku tega tedna dočakal prvo znatno zmagoslavje v zadnjih nekaj mesecih.

Sahamies je odigral 503 igre na Full Tiltu in svojemu računu dodal 116.000 ameriških dolarjev. Do večine svojih zmag je prišel na 6-Max $100/$200 PLO mizah v igrah, ki so vključevale igralce kot so harrington25, davin77, gavz101 in Scott “URnotINdanger2” Palmer.

Finec je pobral več velikih potov vključno z 47 tisočakov vredno igro, v kateri se mu je na turnu obrnil tris asov. Na zmago je Sahamies čakal že dolgo časa in zdelo se je, da si po večmilijonski izgubi prejšnjo jesen ni bil več podoben. Lani je na Full Tiltu izgubil dva milijona, v zadnjih mesecih pa je izgledalo, da je obupal nad računom na Full Tiltu in se v upanju na spremembo sreče preselil na PokerStars, kjer igra pod nadimkom Ilari Fin.

Po igri v ponedeljek pa morda lahko upamo, da bo Ziigmund le doživel preobrat, saj ima zdaj nekoliko boljše možnosti, da se v prihodnjih tednih spravi v črne številke. Največji ponedeljkov zmagovalec je bil O Fortuna PLS, ki je zaslužil 208.000 ameriških dolarjev. Domnevni nemški specialist za Limit igre je letos tako v plusu več kot 1,1 milijona dolarjev.

O Fortuni PLS je na drugem mestu sledil Full Tiltov pro Matt Hawrilenko, ki je pospravil 154.000 dolarjev. Hawrilenko, ki je preteklo poletje osvojil WSOP zapestnico, je letos zelo uspešen, saj je pridelal dobiček 1,7 milijona, kljub temu da je odigral relativno majhno količino iger. Top pet zmagovalcev večera sta zaključila Josh Arieh in JayP-AA. Arieh, nekdanji član ekipe Team Bodog, si je priigral 113 tisočakov, ravno toliko pa je uspelo zaslužiti tudi neznanemu novincu pod nadimkom JayP-AA.

Mizerno leto pa se je nadaljevalo za igralca Kagome Kagome (nekoč IHateJuice), ki je izgubil 235.000 ameriških dolarjev. Kagome Kagome kar ne more preobrniti svoje sreče, in je tako letos v minusu 1,8 milijona. Med poraženci večera so se znašli še chipchip (-$192k), EazyPeazy (-$187k), Alex Luneau (-$171k) in Davin77 (-$163k).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.