Šport
19 ogledov

Ziigmund zapušča Full Tilt?

Žurnal24 main
Po še enem ne preveč uspešnem tednu so ponovno postale vse glasnejše govorice, da utegne Finec Ilari "Ziigmund" Sahamies v kratkem zapustiti spletno poker sobo Full Tilt Poker.

Finec, ki je ena od gonilnih sil najdražjih denarnih iger na FTP-ju, naj namreč ne bi bil zadovoljen s pogoji za igro in naj bi se že oziral za novim "domovanjem".

V začetku prejšnjega tedna, se je Ziigmund zapletel v zanj sila neprijeten obračun s Tomom Dwanom ter še nekaterimi drugimi pokeraši, ki je potekal na Full Tiltovih 500$/1.000$ Pot-Limit Omaha mizah. In zakaj je bil tokratni obisk teh najdražjih PLO miz za Finca tako neugoden? Morda zato, ker so ga nasprotniki, ta večer, skupaj olajšali za skoraj astronomskih 1,2 milijona dolarjev.

Takoj ko se je ta obračun zaključil, je Sahamies seveda izginil iz spletne poker sobe, ter nekaj minut kasneje, na svojem blogu objavil naslednji zapis: "Pravkar sem v obračunu z »durrrrom« izgubil 1,2 milijona dolarjev. V takem primeru si želim, da bi igral nekje drugje, kot na Full Tilt Pokru, kjer me še vsak uspeh stane kar 50%! Besen sem, kadar izgubim, ampak skorajda še bolj besen sem, da tudi v primeru ko zmagam, zaradi plačila davka, ostanem brez polovice zaslužka. V tem trenutku, se mi igranje v kateri od evropskih spletnih poker sob, zdi kot zelo dobra ideja."

Ziigmundove besede so tokrat res na mestu, saj se v zadnjem obdobju vse več pokerašev, ki ne živijo v ZDA, pritožuje nad tem, koliko pravzaprav izgubijo samo zaradi davkov. Finec je očitno ob iskanju rešitev za ta problem, sam prišel do zaključka, da bi bilo igre najenostavneje preseliti v katero od evropskih spletnih poker sob in se na ta način izogniti hudim ameriškim davkom.

Kot je še zapisal v eni od svojih objav, se mu zdi, da številni na ta problem zrejo zgolj skozi prizmo statistike, ki jo vodijo številni mediji. Iz nje je namreč razvidno, kot da številni pokeraši na spletu služijo bajne vsote, ki pa nato ne najdejo poti do računov samih igralcev. Kot je povedal sam Finec, so te številke, gledano realno, povsem zgrešene in celo milijonarji, med katere spada tudi »Ziigmund«, si lahko samo želijo, da bi zneski, o katerih se pogosto govori, tudi res končali v njegovem žepu.

Seveda so vsote, ki jih z uspešno igro služijo najboljši pokeraši na svetu, vse prej kot zanemarljive, vsak od nas pa bi se verjetno z mesečnim zaslužkom katerega od bolj uspešnih igralcev na Full Tiltovih mizah, lahko preživljal do konca dni. A očitno je problem visokih davkov, na katerega je opozoril Sahamies, med pokeraši očitno deležen premalo pozornosti, še posebej če omenimo, da velik delež novih milijonarjev, pa naj si bo to med pokeraši, športniki, igralci ali drugimi skupinami velikih zaslužkarjev, kaj kmalu ostane brez večine svojega denarja oziroma celo bankrotira.

Nas v kratkem torej res čaka velika selitev pokerašev v evropske spletne poker sobe? Verjetno ne, vendar se lahko vsi strinjamo, da bi bila borba za igralce, prav na našem dvorišču, precej zanimiva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.