Šport
28 ogledov

Zimska klasika tokrat v Philadelphii

zimska klasika nhl 2011 Reuters
Tako imenovano zimsko klasiko bo v letošnji sezoni lige NHL gostila Philadelphia. Na stadionu Citizens Bank Park se bodo pomerili domači letalci in Rangerji iz New Yorka.

Tradicionalna tekma v severnoameriški ligi NHL na prostem, ki jo pripravijo kot uvod v novo leto in so jo poimenovali zimska klasika, bo tokrat v Philadelphii 2. januarja 2012, so v ponedeljek sporočili iz najmočnejše lige na svetu. Tekmec domačega philadelphijskega moštva letalcev bo ekipa New York Rangers.

Na stadionu Citizens Bank Park, kjer sicer domujejo igralci bejzbolskega moštva Philadelphia Phillies, si bo zimsko klasiko lahko ogledalo 43.500 ljubiteljev hokeja. Izvedba tekme na prostem 2. januarja 2012 bo peta zaporedna zimska klasika v NHL, doslej največ pozornosti pa je bila deležna letošnja med Washingtonom in Pittsburghom, ki je poskrbela za največjo televizijsko gledanost hokejske tekme lige NHL v ZDA.

"Derbi med Rangerji in letalci je nekaj najboljšega, kar lahko ponudi naša liga. Prepričan sem, da bosta sosedski ekipi, ki pa sta velika tekmeca, poskrbeli za nepozabne trenutke na tej tekmi," je bil ob napovedi spektakla navdušen komisar lige Gary Bettman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.