Šport
11 ogledov

Zimska klasika tudi za legende

Dan pred zimsko klasiko bodo to organizirali še za legende, med njimi bo Mario L Žurnal24 main
Tri od šestih tekem sinočnjega večera v ligi NHL so se končale po kazenskih strelih, a tekme je zasenčila objava nastopa legende Penguinsov, Maria Lemieuxja, na predtekmi zimske klasike.

Mario Lemieux in drugi nekdanji zvezdniki Pittsburgh Penguinsov bodo 31. decembra prekrižali palice na prostem v predtekmi na igrišču Heinz Field, sicer domovanju Pittsburgh Steelers, ekipe ameriškega nogometa. NHL je sporočila, da bodo poleg Lemieuxa igrali člani hrama slavnih Paul Coffey, Ron Francis in Bryan Trottier, celotni moštvi pa bodo sporočili pozneje. "Igralci moje generacije smo odrasli zunaj, kjer smo se tudi naučili hokejske abecede. Zato sem zelo vesel, da bomo tradicijo nadaljevali na Heinz Fieldu," je dejal Lemieux, sedaj lastnik ekipe Penguins, ki ni igral uradne tekme od tekmovalne upokojitve leta 2006. Dvoboj na novoletni dan na odprtem drsališču je v prejšnjih izvedbah privabil velikansko število ljubiteljev hokeja in se je izkazal tudi kot izvrstna marketinška poteza vodstva NHL. Tako se med drugim vstopnice za letošnjo veteransko tekmo 31. decembra, ki hkrati odpirajo vrata zgolj na trening Pittsburgha, prodajajo po 25 dolarjev.

Liga NHL, tekme 10. 12.:

Detroti Red Wings : Montreal Canadiens 4:2
Lidstrom, Kronwall, Datysuk, Eaves; Moen, Pouliot

Ottawa Senators : New Jersey Devils 3:2
Karlsson, Michalek, Ruutu; Elias, Zubrus

Atlanta Thrashers : Colorado Avalanche 2:4
Bergfors, Little; Fleischmann, Mauldin, Hejduk, Stastny

Dallas Stars : Carolina Hurricanes 1:2 (po kazenskih strelih)
Neal; Tlusty

Edmonton Oilers : Tampa Bay Lightning 3:4 (po kazenskih strelih)
Paarjavi, Hall, Gilbert; Jones, Malone, Stamkos

Anaheim Ducks : Calgary Flames 3:2 (po kazenskih strelih)
Visnovsky, Sexton; Jokinen, Moss

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.